ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά κορυφαίος προπονητής ο Αθανασόπουλος στην Τσεχία!

Ξανά κορυφαίος προπονητής ο Αθανασόπουλος στην Τσεχία!

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Αθανασόπουλος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Τσεχία.

Στο χθεσινό “λαμπερό” γκαλά του βόλεϊ που φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο στο Vinohrady, βραβεύτηκαν οι κορυφαίες  προσωπικότητες της περασμένης σεζόν, μεταξύ των οποίων και ο Χολαργιώτης τεχνικός, που πρόσθεσε στο παλμαρέ του μία ακόμη σημαντική ατομική διάκριση.

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος, που θα μπορούσε να είχε στεφθεί τρις προπονητής της χρονιάς,  αφού ήταν υποψήφιος και το 2019 για κορυφαίος προπονητής όλων των σπορ της Τσεχίας, αλλά η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ, λόγω  κορωνοϊού, έζησε μια σπουδαία χρονιά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Γυναικών της Τσεχίας.

Με τις επιτυχίες του συνέβαλλε τα μέγιστα στην προβολή και ανάπτυξη του βόλεϊ στην χώρα και όχι μόνο.  Υπό τις τεχνικές οδηγίες του Έλληνα “εκλέκτορα” οι Τσέχες διεθνείς με τη σταθερή και εξαιρετική απόδοση συμμετείχαν στο  Final Four του Golden European League, έφτασαν ξανά μετά από 11 χρόνια στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μία ακόμη ιστορική στιγμή, για τον άνθρωπο που έπειτα από 12 χρόνια κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 18η θέση.

Θυμίζουμε πως ο Αθανασόπουλος, τρεμπλούχος με την ουγγρική Βάσας, είχε τιμηθεί πριν από δύο χρόνια και στην Ουγγαρία με το «βραβείο Dr. Kotsis Attiláné», ως κορυφαίος προπονητής του 2022 με την ομάδα της Βουδαπέστης.

Από τις υπόλοιπες βραβεύσεις της χθεσινής βραδιάς τον τίτλο του καλύτερου βολεϊμπολίστα υπερασπίστηκε ο 24χρονος διεθνής διαγώνιος της Μπερλίν, Marek Sotola, ενώ για πρώτη φορά, η 30χρονη πασαδόρος της πρωταθλήτριας Μπρνο, Pavla Smídova βραβεύτηκε ως η κορυφαία βολεϊμπολίστρια της Τσεχίας.

Photos: Connor Jandourek Photostudio

ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2024

Επιμένει… γαλλικά ο Ράπτης

Για δεύτερη σερί σεζόν, ο διεθνής Έλληνας ακραίος Αλέξανδρος Ράπτης θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού μπορεί ο ΠΑΟΚ να του έδωσε… γη και ύδωρ...