PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξεκινά η δράση στη Preleague Γυναικών

Ξεκινά η δράση στη Preleague Γυναικών

Η Preleague γυναικών ξεκινά και οι 12 ομάδες είναι έτοιμες να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην Volleyleague. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, τόσο στον όμιλο του Βορρά, όσο και σε αυτόν του Νότου.

Μετά την περσινή αποχή η Preleague γυναικών επιστρέφει και είναι έτοιμη να μας χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις, αφού οι περισσότερες ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά και είναι έτοιμες να ριχθούν στη μάχη της ανόδου. Ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και που η διεξαγωγή του αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Α’ όμιλος

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
18.00 (Δ.Α.Κ. Πεύκων) : Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων – Α.Σ.Π. Κόρινθος
Διαιτητές: Μουζούλας, Γεωργιάδης Εμ., Γραμματεία: Σιδηρά, Παρατηρητής: Κουκουμάκας.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
17.30 (Ζηρίνειο) : Ζ.Α.Ο.Ν. – Α.Σ. Μακεδόνες
Διαιτητές: Λιδωρικιώτη, Μαλλιάρα, Γραμματεία: Νυδριώτη, Παρατηρητής: Τσιμπινός.

18.30 (Ανδρέας Βαρίκας Νέα Σμύρνη) : Γ.Σ. Πανιώνιος – Α.Ο. Αιγάλεω
Διαιτητές: Κουτσούλας, Βλάχος, Γραμματεία: Ιωάννου, Παρατηρητής: Τσιντομηνάς.

Β’ όμιλος

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
17.45 (Βριλησσίων) : Φ.Ο. Βριλησσίων – Γ.Σ. Ηλιούπολης
Διαιτητές: Κυργιαλάνη, Τόλιος, Γραμματεία: Οικονόμου Δ., Παρατηρητής: Παγκοζίδης.

18.00 (Βότση) : Α.Π.Σ. Ναυάρχου Βότση – Χ.Α.Ν.Θ.
Διαιτητές: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλα, Γραμματεία: Τερζή, Παρατηρητής: Σιδηρά.

18.00 (Παραλίας) : Απόλλων Καλαμάτας – Α.Γ.Σ. Άρτεμις
Διαιτητές: Χανδρινός, Κανελλίδης, Γραμματεία: Βλαχούδη, Παρατηρητής: Γεωργουλέας.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1. Το Πρωτάθλημα της Pre League Γυναικών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το πιο κάτω σύστημα:

Α’ Φάση

Οι ομάδες χωρίζονται με κλήρωση σε δύο ομίλους (Α και Β), με έξι (6) ομάδες ο καθένας, ως εξής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, Α.Ο. Αιγάλεω, Α.Σ. Μακεδόνες, Α.Σ.Π. Κόρινθος, Γ.Σ. Πανιώνιος, Ζ.Α.Ο.Ν.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Α.Γ.Σ. Άρτεμις, Απόλλων Καλαμάτας, Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση, Γ.Σ. Ηλιούπολης, Φ.Ο. Βριλησσίων, Χ.Α.Ν.Θ.

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες κατατάσσονται:

Στον Α’ Όμιλο: από το PL-Α/1 έως και PL-Α/6
Στον Β’ Όμιλο: από το PL-Β/1 έως και PL-Β/6

Στη συνέχεια οι ομάδες ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στους Ομίλους Α και Β, χωρίζονται σε δύο Ομίλους (Γ και Δ) ως εξής:

Γ’ Όμιλος: συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις τρεις (3) πρώτες θέσεις (PL-Α/1, PL-Α/2, PL-Α/3, PL-Β/1, PL-Β/2, PL-Β/3)

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του Γ’ Ομίλου.

Δ’ Όμιλος: συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις 4 έως και 6 (PL-Α/4, PL-Α/5, PL-Α/6, PL-Β/4, PL-Β/5, PL-Β/6)

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με τη βαθμολογία οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης του Δ’ Ομίλου.

Β’ Φάση

Play Off 2 – 5

Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τη 2η έως και την 5η θέση του Γ’ Ομίλου (PL-Γ/2 έως PL-Γ/5) θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του Γ’ Ομίλου).

PL(Γ2) v PL(Γ5) -> (1)
PL(Γ3) v PL(Γ4) -> (2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη στην Β’ Φάση.

Αγώνες για τις θέσεις 2 – 3: Ν(1) v Ν(2)

Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση του πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Play Out 10 – 11

Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις PL-Δ/10 έως PL-Δ/11 θα αγωνισθούν σε Play Out μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του Δ’ Ομίλου).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας που θα έχει καταλάβει τη 10η θέση μετά τους αγώνες του Δ’ Ομίλου (PL-Δ/10)

2) Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2022-2023:

Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Γ’ Ομίλου.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος.

3) Υποβιβασμός στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Η ομάδα που θα καταλάβει την 12η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του Δ’ Ομίλου.

Η ομάδα που θα καταλάβει την 11η θέση στην Τελική κατάταξη πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Out στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος.

Στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν.

4) Άνοδος από την Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Στην Pre League Γυναικών θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών 2021-2022

5) Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2022-2023 στην Pre League Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δεκατρείς (13) ομάδες.

PRE LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
24/12/2023

Άνοδος για Αμαζόνες

Στην 2η θέση της βαθμολογίας ανέβηκαν οι Αμαζόνες μετά τη νίκη τους επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων και της νίκης που πέτυχε ο ΖΑΟΝ κόντρα στον Απόλλωνα στην...