ΔΙΕΘΝΗ

Βαλκανικό Κύπελλο: Χωρίς τρεις ξένους προπονήθηκε στην Άγκυρα ο ΑΟΠ Κηφισιάς

Βαλκανικό Κύπελλο: Χωρίς τρεις ξένους προπονήθηκε στην Άγκυρα ο ΑΟΠ Κηφισιάς

Με σημαντικές απουσίες βρίσκεται από την Παρασκευή η αποστολή του Αθλητικού Ομίλου Πετοσφαίρισης Κηφισιάς στην Άγκυρα της Τουρκίας, όπου η ομάδα του Γιάννη Ορφανού προπονήθηκε στην εντυπωσιακή έδρα, που από  25 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσει το Βαλκανικό Κύπελλο ανδρών.

Η ομάδα των βορείων προαστίων θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 15:00 τη σερβική Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς, ενώ τη Δευτέρα στις 14:00 την οικοδέσποινα Χάλκμπανκ η οποία είναι και η πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου. Να σημειώσουμε ότι η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο Βαλκανικό Κύπελλο θα πάρει «εισιτήριο» για να λάβει μέρος στο Challenge Cup.

Οι «κυανόλευκοι» ταξίδεψαν στην Τουρκία έχοντας ελλείψεις στο ρόστερ τους. Η πρώτη είναι ο Μαυροβούνιος Σλόμποντας Μπόγιτς, το συμβόλαιο του οποίου η διοίκηση της ομάδας έλυσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής της Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του αθλητή στους αγώνες προετοιμασίας, καθώς ο Μπόγιτς έδειξε αδυναμία στην υποδοχή.

Την ίδια στιγμή αμφίβολη είναι και η συμμετοχή και των Φρικ Ντε Βάιερ και Ιβάν Μιχάλι. Ο πρώτος ήρθε στην Ελλάδα μόλις τη Δευτέρα, αφού ολοκλήρωσε την παρουσία του με την Εθνική Ολλανδίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ. Ο δεύτερος έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και είναι πιθανό να μη χρησιμοποιηθεί για να αποφύγει κάποια υποτροπή.

H αθηναϊκή ομάδα έκανε απόψε την πρώτη της προπόνηση στο πανέμορφο γήπεδο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του «Ankara Volley Hotel» ενόψει της σαββατιάτικης πρεμιέρας.

Οι παίκτες του Γιάννη Ορφανού για μιάμιση ώρα είχαν την ευκαιρία να «ξεμουδιάσουν» από το σημερινό ταξίδι που ξεκίνησε από την Αθήνα νωρίς το πρωί με τελικό προορισμό την Άγκυρα. Η ομάδα των βορείων προαστίων το πρωί του Σαββάτου θα κάνει προπόνηση στις 08:00, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει προβολή βίντεο για το καλύτερο «διάβασμα» της Ραντνίσκι.

Γιάννης Ορφανός: Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Γιάννης Ορφανός αναφερόμενος στην… πρόκληση του Βαλκανικού Κυπέλλου δήλωσε: «Σίγουρα έχουμε μπροστά μας δύο ιδιαίτερα δυνατά παιχνίδια απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Είναι σημαντικό για την Κηφισιά ότι μετά από πολλά χρόνια συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση. Όλοι μας είμαστε χαρούμενοι και ανυπομονούμε για αυτά τα παιχνίδια. Η συμμετοχή μας στο Βαλκανικό Κύπελλο αναβαθμίζει το κύρος της ομάδας και τη δυναμική. Η ομάδα μπαίνει σε πιο επαγγελματικές βάσεις κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια από τη διοίκηση και όλους τους ανθρώπους της Κηφισιάς προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο 40χρονος τεχνικός στη συνέχεια τόνισε: «Από αγωνιστικής άποψης δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι κάτι που είναι λογικό. Ο Φρέικ Ντε Βάιερ είναι μαζί μας από τη Δευτέρα, ενώ δεν είναι ακόμα μαζί μας ο 4ος ξένος αθλητής. Πέρα από το κίνητρο να κυνηγήσουμε την πρόκριση στο Challenge Cup, αυτά τα παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να δέσουμε σαν σύνολο. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο».

Η δουλειά συνεχίζεται

Η Κηφισιά την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε τρία παιχνίδια προετοιμασίας (2 με τον Ολυμπιακό και 1 με τον Παναθηναϊκό). Κόντρα στον πρωταθλητή στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη) αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 σετ δείχνοντας καλό πρόσωπο.

Στο παιχνίδι του Ζηρινείου την Τετάρτη η Κηφισιά ηττήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» με 3-0 σετ, δείχνοντας αδυναμία τόσο στην υποδοχή όσο και στο side out. Τις ίδιες αδυναμίες έδειξε και στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό το Σάββατο, το οποίο και αυτό έχασε με 3-0 σετ.

Σύμμαχος ο χρόνος

Είναι δεδομένο ότι τα πολλά νέα πρόσωπα που υπάρχουν στην ομάδα χρειάζονται χρόνο τόσο για να προσαρμοστούν όσο και για να «δέσουν». Το υλικό που διαθέτει ο σύλλογος είναι ισχυρό και είναι δεδομένο ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Κηφισιάς.