BEACH VOLLEY

«Χρυσές» πρωταθλήτριες Ελλάδας οι Ματίου/Τριανταφυλλίδη

«Χρυσές» πρωταθλήτριες Ελλάδας οι Ματίου/Τριανταφυλλίδη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Άγιος Νικόλαος: Ηλίας Παπαϊωάννου

Μετά από μία εντυπωσιακή και πολύ απαιτητική σεζόν οι φιναλίστ του 2017 Διονυσία Ματίου και η ΜVP Λίζα Τριανταφυλλίδη στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας 2023, επικρατώντας με 2-0 σετ των “γηπεδούχων” Ανταωνακάκη/Περδικάκη στο ραντεβού του τίτλου των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που φιλοξενήθηκε για 6η χρονιά στην κατάμεστη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου. Χάλκινες” οι Χριστοδούλου/Καραγκούνη.

Στον τελικό γυναικών της “Πλαζ της Άμμου”, όπου για μια ακόμη χρονιά, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο οι φετινές  πρωταθλήτριες του Όπεν Χανίων και του Thessaloniki Grand Slam μπήακν από την αρχή αποφασισμένες, αλλά εξίσου παθιασμένες ήταν και οι Ηρακλέιωτισσες αθλήτριες, που έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους. Οι Μάτιου/Τριανταφυλλίδη προηγήθηκαν 11-10, αλλά στη συνέχει “χτίζοντας” μία διαφορά 4 πόντων 16-12, τη διατήρησαν σχεδόν μέχρι τέλους κερδίζοντάς το σετ μετά το 18-14, με  21-18.

Με ανεβασμένη ψυχολογία οι φιλοξενούμενες μπήκαν δυνατά και στο β’ σετ, παίρνοντας κεφάλι με 11-6. Αντωνακάκη/Περδικάκη με πιεστικό σερβίς και λάθη των αντιπάλων τους, ισοφάρισαν 16-16. Οι δύο ομάδεςε πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 18-18, αλλά η “πανταχού παρούσα” και σήμερα Διονυσία  Ματίου έδωσε στην ομάδα της το championship point για να χαρίσει η Λίζα Τριανταφυλλίδη το χρυσό μετάλλιο και τον παρθενικό τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας, 29 χρόνια μετά τον πρώτο τίτλο του πατέρα της Μιχαλη Τριανταφυλλίδη, το 1994 με συμπαίκτη τον Στέλιο Καζάζη.

“Προσπαθήσαμε να παίξουμε ελεύθερα, παρά τη συσσωρευμένη κόπωση που υπάρχει όλων των μηνών, αλλά και της σημερινής ημέρας και τελικά τα καταφέραμε! Είμαι πάρα… πάρα πολύ ευχαριστημένη και περήφανη για την ομάδα μας και ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν όλη τη σεζόν” δήλωσε η Λίζα που μεταξύ άλλων συγγενών και φίλων της είχε το δικό της “γούρι” , το αδελφάκι της Σταύρο, που πέταξε από την Αμερική για να κάνει έκπληξη στην αδελφή του και να την καμαρώσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου του Αγίου Νικολάου.

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε και η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια Διονυσία Ματίου που ότι δεν κατάφερε το 2017 με συμπαίκτρια την Ε. Χαντζή το πέτυχε φέτος, κάτι που έμοιαζε με “όνειρο”. “Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω ότι είμαστε πρώτες σε όλη την Ελλάδα! Είπαμε στον τελικό πως φτάσαμε ως εδώ και ότι είναι γίνει, θα γίνει! Δουλέψουμε για αυτή τη στιγμή ολόκληρο το χρόνο, πρέπει να το χαρούμε μαζί με τόσο κόσμο, οπότε παίξαμε χωρίς άγχος. Χαιρόμουνα τον κάθε πόντο, τα κορίτσια έπαιξαν πολύ καλά, αλλά με τη Λίζα έχουμε πολύ καλή “χημεία” στο γήπεδο και τα καταφέραμε” δήλωσε συγκινημένη η 22χρονη και 2η μικρότερη πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ιστορία του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, μετά τη Βίκυ Αρβανίτη, που το 2006 είχε κατακτήσει τον τίτλο με τη Βάσω Καραντάσιου σε ηλικία 21 ετών!

Από την πλευρά των ασημένιων πρωταθλητριών του Ηρακλείου, που μπορεί να μην χάρισαν στο θεσμό ούτε φέτος την πρώτη θέση στην Κρήτη, αλλά μετά από 2 5ες θέσεις στον Άγιο Νικόλαο κατέκτησαν τη 2η θέση, η Ιωάννα Περδικάκη σε δηλώσεις της στο Volleypleanet φάνηκε  να της έμεινε μία γλυκόπικρη γεύση από τον τελικό: “Θα έλεγα ότι δεν κάναμε μία καλή εμφάνιση σήμερα, γιατί δεν είχαμε διάρκεια και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Προσωπικά δεν είχα ούτε άγχος, ούτε πίεση, απλά δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Δεν πιέσαμε τόσο πολύ στο σέρβις, τα κορίτσια ήταν καλύτερα και δίκαια πήραν τον τίτλο. Παρόλα αυτά με το άλμα που κάναμε από την 5η θέση τις δύο προηγούμενες χρονιές στην 2η θέση, είμαστε πολύ χαρούμενες και συνεχίζουμε.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χρυσάνθη Χριστοδούλου και Δήμητρα Καραγκούνη επικρατώντας εύκολα στον μικρό τελικό των Λάβδα και Σαμπάτη με 2-0 (9-21, 14-21).

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

2023: Διονυσία Μάτιου/Λίζα Τριανταφυλλίδη
2022: Ηλέκτρα Αγριοδήμου/Δήμητρα Καραγκούνη
2021: Βίκυ Αρβανίτη / Πένυ Καραγκούνη
2020: Ματαιώθηκε
2019: Βίκυ Αρβανίτη / Πένυ Καραγκούνη
2018: Δήμητρα Μαναβή / Κωνσταντίνα Τσοπούλου
2017: Πένυ Καραγκούνη / Κωνσταντίνα Τσοπούλου
2016: Βίκυ Αρβανίτη / Πένυ Καραγκούνη
2015: Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη
2014: Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη
2013: Βίκυ Αρβανίτη / Πένυ Καραγκούνη
2012: Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη
2011: Τζοάννα Παπαγεωργίου / Χριστίνα Ρουμπάνη
2010: Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη
2009: Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη
2008: Θάλεια Κουτρουμανίδου / Μαρία Τσιαρτσιάνη
2007: Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη
2006: Βάσω Καραντάσιου / Βίκυ Αρβανίτη
2005: Θάλεια Κουτρουμανίδου / Μαρία Τσιρτσιάνη
2004: Πόλα Κίτσου / Μαριάννα Χούντα
2003: Βάσω Καραντάσιου / Έφη Σφυρή
2002: Πόλα Κίτσου / Μαρία Τσιαρτσιάνη
2001: Βάσω Καραντάσιου / Έφη Σφυρή
2000: Ειρήνη Μουρζάκου / Άγι Μπάμπουλη
1999: Ειρήνη Μουρζάκου / Άγι Μπάμπουλη
1998: Βάσω Καραντάσιου / Έφη Σφυρή
1997: Βάσω Καραντάσιου / Έφη Σφυρή
1996: Φιντάνκα Σαπαρέφσκα / Άννα Ξερικού
1995: Βάσω Καραντάσιου / Έφη Σφυρή
1994: Λία Μήτση / Άγι Μπάμπουλη