ΔΙΕΘΝΗ

Ζαγκούμνι: «Το βόλεϊ δεν είναι πλέον απαλλαγμένο από πολιτικές συμφωνίες»

Ζαγκούμνι: «Το βόλεϊ δεν είναι πλέον απαλλαγμένο από πολιτικές συμφωνίες»

Δεν έχει μάθει να κρύβει τα λόγια του ο Πάβελ Ζαγκούμνι και όπως ήταν μέσα στα γήπεδα «κρύο αίμα», έτσι ακριβώς σχολίασε την απομάκρυνσή του από την προεδρία της πολωνικής Λίγκας.

Η απόφαση του ΔΣ να μην ανανεώσει τη θητεία του ως προέδρου της Λίγκας, αν όχι ανεξήγητη, προκάλεσε σίγουρα έκπληξη στο φίλαθλο κοινό του πολωνικού βόλεϊ με τον πρώην παλαίμαχο διεθνή πασαδόρο να απαντά μέσω της προσωπικής του σελίδας στις πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν:

«Παρά τη δέσμευσή μου για βελτίωση της λειτουργίας της Λίγκας, βελτίωση των  οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, απόκτηση πολλών σημαντικών χορηγών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, θετικό πρόσημο των οικονομικών από το εποπτικό συμβούλιο, την τελευταία στιγμή το ίδιο το συμβούλιο αποφασίζει να μην παρατείνει τη θητεία μου.

Στη φύση μου ως αθλητής, δεν υπάρχει χώρος για να βγάζω και να ξεπλένω τη βρωμιά «έξω από τα αποδυτήρια», ίσως να υπάρχει χρόνος επί του θέματος αργότερα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα τα καλά σχόλια και τα προσωπικά σας μηνύματα. Έχω δεκάδες από αυτά και αν είναι όπως διάβασα (ούτε επιβεβαιώνω ούτε αρνούμαι) ότι ακόμη και το βόλεϊ μας δεν είναι πλέον απαλλαγμένο από πολιτικές συμφωνίες και τα δικά του συμφέροντα, μπορεί να είναι καλύτερο να μην συμμετέχω στο παιχνίδι αυτό. Θα είμαι πάντα αθλητής και θα με ενδιαφέρει μόνο το Fair Play».

Μια… εξομολόγηση που αν μη τι άλλο θα συζητηθεί, αφού αυτός που προαλείφεται για τη θέση του προέδρου είναι ο γνώριμος σε αυτή τη θέση Αρτούρ Πέπκο, ο οποίος μεταξύ άλλων στο βιογραφικό του έχει το 2017-18 συλληφθεί ως ύποπτος διαφθοράς για τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος 2014!