ΔΙΕΘΝΗ

Ζαλμάς τριετίας στην Εθνική ανδρών της Κύπρου

Ζαλμάς τριετίας στην Εθνική ανδρών της Κύπρου

Mε πλάνο τριετίας η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης παρουσίασε τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ανδρών και υπεύθυνο των αναπτυξιακών ομάδων Nίκο Ζαλμά.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Πέτρος Πατσιάς, ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Λούης Λοϊζου και ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών U17 Xρίστος Πούλλακος.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς ανακοίνωσε επίσημα την ανάληψη από την ΚΟΠΕ της Τελικής Φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 Γυναικών 2024 στην Κύπρο τονίζοντας τα πολλά οφέλη που θα αποκομίσει η Κύπρος από τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Όπως είπε, το κυπριακό βόλεϊ θα αποτελέσει πόλο έλξης και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να προσελκύσει νέα παιδιά.  Σύμφωνα με τον Δρα Μ. Κρασιά επόμενος στόχος είναι η διοργάνωση αντίστοιχου πρωταθλήματος για τους Άνδρες.

Όσον αφορά στην επιλογή των ομοσπονδιακών, τόνισε ότι έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή αφού διαθέτουν την απαιτούμενη προσωπικότητα για να καθοδηγήσουν τις Εθνικές ομάδες.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Ζαλμάς χαρακτήρισε τιμή του την ανάληψη της ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών και τόνισε ότι είναι ένα project με στόχο εντός 2,5 ετών η Κύπρος να έχει επιτυχίες. Ο κ. Ζαλμάς ο οποίος δούλεψε σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα (αναδείχθηκε στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας) και βρίσκεται στους πάγκους από το 1993 περνώντας και από τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας ανέφερε ότι γνωρίζει την Εθνική Ανδρών. Όπως είπε, «θα παρακολουθήσω πολλούς αγώνες Ανδρών και αναπτυξιακών αγώνων. Παράλληλα, θα μιλήσω με τους προπονητές των ομάδων. Στην Εθνική θα αγωνίζονται «όσοι θα κάνουν τη δουλειά».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της U17 Aνδρών Χρ. Πούλλακος ανέφερε ότι είναι πρόκληση η συμμετοχή μας στο τουρνουά ΜΕVZA τον Ιανουάριο απέναντι σε ομάδες που όπως είπε δεν τις «γνωρίζουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να διακριθούμε». Ο κ. Πούλλακος ανέφερε ότι οι προπονητές πρέπει να δώσουν έμφαση στην ανάπτυξη και την προσέλκυση ταλέντων.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γυναικών Λ. Λοϊζου αφού χαρακτήρισε τιμή την ανάληψη της Εθνικής Γυναικών είπε ότι «έχουμε στόχους στο MEVZA απέναντι σε καλές ομάδες τονίζοντας ότι ήδη άρχισε δουλειά, ενώ δεν θα διστάσει να καλέσει στην Εθνική Γυναικών εάν το αξίζουν ακόμα και νεαρές ηλικίας 16 ετών.

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Πέτρος Πατσιάς εξήγησε ότι ο σχεδιασμός των Εθνικών προέβλεπε την ανανέωση κάτι που πετύχαμε. Όπως είπε, «ο ρόλος μας δεν είναι παρεμβατικός η επεμβατικός, αλλά είμαστε το δεξί χέρι των προπονητών».

Απαντώντας σε άλλα ερωτήματα ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ. Μ. Κρασιάς  υπέδειξε την αναγκαιότητα προβολής του αθλήματος σε παγκύπρια βάση. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ν. Ζαλμάς είπε ότι η προβολή του βόλεϊ θα προέλθει μέσα από την ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων όπως έπραξε η Ελλάδα.