ΔΙΕΘΝΗ

Ζένια, ο «πρίγκηπας» της Αλ Σαντ

Ζένια, ο «πρίγκηπας» της Αλ Σαντ

Μετά την Άλμα Άτι στο Καζακστάν και τη ρωσική Γκουμπέρνσκι Βορονέζ, το αραβικό εμιράτο του Κατάρ και η κοσμπολίτικη Ντόχα, θα είναι ο νέος ξένος σταθμός της καριέρας του, Ζένια Γκόρτσανιουκ, που ακολουθεί τα βήματα του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά, του Γιώργου Πέτρογλου, του Θοδωρή Μπάεφ, του Απόστολου Αρμενάκη και του Μίταρ Τζούριτς στο… δρόμο της ερήμου.

Ο άσος της ΜΕΝΤ, που ήδη συμμετέχει στις προπονήσεις της Αλ Σάντ και απομένουν κάποιες τυπικές εκκρεμότητες για να «ντυθεί» και επισήμως στα χρώματα της ομάδας, γεμάτος αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές τους ετοιμάζεται για αυτή τη νέα πρόκληση της καριέρας του, αλλά όπως δήλωσε στο Volleyplanet δεν ξεχνά και τις όμορφες στιγμές που έζησε στην πρώην ομάδα του τη ΜΕΝΤ, με την οποία «έγραψε ιστορία» και ένιωσε ως «οικογένεια».

«Εύχομαι καλή χρονιά στους συμπαίκτες μου, προπονητές διοίκηση και τους φίλους της ΜΕΝΤ. Εύχομαι να συνεχίσουν την καλή πορεία που κάναμε μαζί, αν και είμαι πεπεισμένος πως θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο που έχει θέσει η ομάδα εξ αρχής γιατί είναι δυνατοί χαρακτήρες.

Όσον αφορά στη συνεργασία που είχαμε, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι πέρασα πολύ ευχάριστες στιγμές και χαίρομαι πολύ που αγωνίστηκα όλο αυτό το διάστημα δίπλα στον κουμπάρο μου, τον Αλέξανδρο Αντωνιάδη και μου έδωσε την ευκαιρία να γράψουμε μαζί με τα άλλα παιδιά τη δική μας ιστορία στην ομάδα» τόνισε ο 27χρονος πρώην ακραίος της ΜΕΝΤ, που την περασμένη Δευτέρα πέρασε για τελευταία φορά από το κλειστό της Τούμπας και χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους αγαπημένους του συμπαίκτες.

Οι πρώτες εντυπώσεις πάντως του Γκόρτσανιουκ από το νέο “σπίτι” του, με εξαίρεση την τοπική κουζίνα, καθώς κάποια μπαχάρια στο μοσχαράκι που έφαγε, τον… πείραξαν, είναι πολύ θετικές και όπως δήλωσε στο Volleyplanet «είναι μία πολύ πλούσια χώρα, με τεράστιες δυνατότητες και φοβερή πρόοδο όσον αφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού».