Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: «Τα είπαν» Αυγενάκης-Ταρνατώρος

Volleyleague: «Τα είπαν» Αυγενάκης-Ταρνατώρος
Άκρως εθιμοτυπική -κάτι το οποίο είναι φυσιολοφικό και αναμενόμενο- ήταν η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο.
Ο κ. Αυγενάκης υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Λίγκας στο γραφείο του με τον τελευταίο να συνοδεύεται από το νομικό σύμβουλο της ΕΣΑΠ Χρήστο Ηλιάδη και τον οικονομικό σύμβουλο Παναγιώτη Βαλασόπουλο. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ αλλά και… οι χορηγίες ήταν εκ των βασικότερων θεμάτων στη συνάντηση, δεδομένης της δύσκολης καμπής που βρίσκονται αρκετά από τα μέλη της Ένωσης. Όμως ειδήσεις με την έννοια που θα προσδοκούσαν αρκετά σωματεία δεν βγήκαν.
Η στήριξη όλων των πρωταθλημάτων από τη μεριά της κυβέρνησης είναι δεδομένη, αλλά στα συγκεκριμένα ζητήματα που τέθηκαν όπως για παράδειγμα το τηλεοπτικό συμβόλαιο, οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από το Υφυπουργείο αλλά από τη διοίκηση στην ΕΡΤ, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα συσταθεί. Κάτι που αυτόματα εντείνει την αγωνία των σωματείων όχι τόσο για την τηλεοπτική στέγη αλλά για το οικονομικό όφελος που θα αποφασιστεί.
Τέλος , οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την κλήρωση του πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη με το νεοφώτιστο ΟΦΗ -αγαπημένη ομάδα του Υφυπουργού- να είναι ο φετινός οικοδεσπότης της κλήρωσης.

tarmatoros_ayvgenakis

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Με τον πρόεδρο της Ενωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, Παντελή Ταρνατόρο, που συνοδευόταν από τον νομικό και τον οικονομικό σύμβουλο της ΕΣΑΠ, Χρήστο Ηλιάδη και Παναγιώτη Βαλασόπουλο, αντίστοιχα, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Πέραν της γενικής ενημέρωσης για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος βόλεϊ, οι προβληματισμοί των υπευθύνων της Λίγκας κινήθηκαν γύρω από την αναγκαιότητα διατήρησης του τηλεοπτικού συμβολαίου προβολής των αγώνων στην ΕΡΤ,  από την ελάφρυνση του φορολογικού πλαισίου ώστε να δίνει κίνητρα σε χορηγίες και δωρεές και από την βελτίωση του ισχύοντος αθλητικού νόμου.
Ανανεώθηκε το ραντεβού, για στενότερη συνεργασία, με την ολοκλήρωση του θεσμικού κύκλου επαφών για το άθλημα (ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ), ενώ ο κ. Ταρνατόρος προσκάλεσε τον κ. Αυγενάκη στην κλήρωση του πρωταθλήματος που προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου.