Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Παβλίσεβιτς: «Δεν παραιτήθηκα, ήθελα να συνεχίσω»

Παβλίσεβιτς: «Δεν παραιτήθηκα, ήθελα να συνεχίσω»

Ένα διαζύγιο και όχι από κοινού που… συζητιέται τις τελευταίες ώρες είναι αυτό του Σέρβου προπονητή του Ράτκο Παβλίσεβιτς με το Φοίνικα Σύρου. 

Οι ήττες από Ολυμπιακό, αλλά κυρίως ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή για το άδοξο τέλος μιας συνεργασίας που υπό φυσιολογικές συνθήκες είχε μπροστά της ενάμιση χρόνο, καθώς το καλοκαίρι ο Παβλίσεβιτς επέστρεψε στους νησιώτες έχοντας διετή συμφωνία.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ξεκαθαρίζει ότι η απόφαση να αποχωρήσει δεν ήταν από κοινού, εξηγώντας: «Το απόγευμα της Δευτέρας ενημερώθηκα ότι ήθελε η διοίκηση να συναντηθούμε κι όταν ρώτησα ποιος είναι ο λόγος μου απάντησαν ότι θέλουν να μιλήσουμε για την ομάδα. Όταν βρεθήκαμε μου ανέφεραν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι και προσπάθησα να εξηγήσω το τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο μόλις ολοκλήρωσα μου επανέλαβαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με την ομάδα και τα αποτελέσματα. Κι εκεί μου είπαν ότι δεν πιστεύουν πως μπορεί να υπάρξει βελτίωση και γι’ αυτό το λόγο θέλουν να διακόψουμε τη συνεργασία μας».

Ο ίδιος γνωστός ‘τζεντλεμαν’ απάντησε: «Από την πλευρά μου τους είπα ότι από τη στιγμή που αυτή είναι η απόφαση τους δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν πιστεύω ότι μπορώ να σας κάνω να πιστέψετε στην προσπάθεια που κάνουμε και τους ευχαρίστησα λέγοντας απλά ότι φεύγω έχοντας δώσει τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Πάντα σε ένα διαζύγιο… τα αποδυτήρια έχουν ξεχωριστό ρόλο. Ο Σέρβος προπονητής απαντώντας στις φήμες για κακές σχέσεις με τους Γκονζάλεζ-Στερν, διαψεύδει λέγοντας: «Ναι είναι αλήθεια ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο και στη χθεσινή συνάντηση, αλλά από την πλευρά μου μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι αλήθεια. Σε μια ομάδα πάντα υπάρχουν παρεξηγήσεις, αλλά πρόβλημα δεν υπήρχε με κανέναν παίκτη. Κι όλοι ήμασταν εκεί για να κάνουμε τη δουλειά μας. Η δική μου δουλειά είναι το πως θα κάνουμε προπόνηση και θα προετοιμάσουμε την ομάδα κι η δουλειά των παικτών να ακολουθούν τις εντολές. Σ’ εμένα δεν είχε έρθει κανείς για να κάνει παράπονα και πάντα ήμουν ανοικτός να ακούσω των οποιονδήποτε».

Ο ίδιος πάντως φεύγει με πικρία πως δεν ολοκλήρωσε το έργο του: «Οι άνθρωποι του Φοίνικα μου είπαν ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση γι’ αυτούς και τους καταλαβαίνω, ωστόσο κι εγώ είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τη δουλειά μου. Ξεκινήσαμε τη σεζόν με ένα διαφορετικό ρόστερ, αλλά όσο περνούσε ο καιρός βελτιωνόμασταν και καταφέραμε να προκριθούμε στο φάιναλ φορ αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό που είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα μέσα στο 2020 κι ο καλύτερος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών. Σίγουρα ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη για το τι είναι επιτυχία ή όχι, σίγουρα είχαμε κι εμείς όπως κι όλες σχεδόν οι ομάδες τα ζητήματα μας, αλλά προσωπικά φεύγοντας νιώθω ότι έδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του Φοίνικα».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...