Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χαντάβα: «Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες»

Χαντάβα: «Έχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες»

Έχει εικόνες από πρωταθλήματα βόλεϊ σε όλον τον κόσμο και έχει μάθει να μην κρύβει τα λόγια της. Ο λόγος για την Εύα Χαντάβα που είναι ίσως η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που τα τελευταία χρόνια τοποθετείται ανοιχτά για τη… μη επαγγελματική Α1 γυναικών με αφορμή και τις νομοθετικές ρυθμίσεις εξαιτίας του κορωναϊού που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το γυναίκειο βόλεϊ ώστε να μπει στις σχετικές διευκολύνσεις.

Διαβάστε την τοποθέτηση της Χαντάβα:

“Με αφορμή ολα αυτά που γίνονται σήμερα στον κόσμο θα ήθελα να θέσω ενα ερώτημα και θέμα που απασχολεί τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα τη διαφορά μεταξύ αντρικού & γυναικείου βόλλευ και αθλημάτων γενικότερα απλά θα μιλήσω για το άθλημα μου , και σ’ αυτό θεωρώ πως πολλές συναθλήτριες μου είναι μαζί μου!

Το γεγονός οτι εδώ και τόσα χρόνια το γυναικείο πρωτάθλημα στην Ελλάδα δεν θεωρείται επαγγελματικό και όπως μπορούμε να δούμε με τη τωρινή κατάσταση που επικρατεί τα συμβόλαια στο γυναικείο είναι τελείως απροστάτευτα σε σχέση με αυτό του αντρικού στο οποίο σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή εξασφαλίζονται και για παράδειγμα δικαιούνται το επίδομα των 800€! (Δεν αναφέρω καν την ασφάλιση..).

Εγώ και οι άλλες συναθλήτριες μου αναρωτιόμαστε γιατί να υπ’αρχει αυτός ο μεγάλος διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών αφου ουσιαστικά έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις (προπονητικές και αγωνιστικές).

Είμαστε όλοι το ίδιο και προσφέρουμε τα ίδια!
Ο σκοπός που τα γράφω όλα αυτά δεν είναι μόνο για το επίδομα των 800€ αλλά γενικά για την υποτίμηση του γυναικείου φύλου και του γυναικείου αθλητισμού σε εποχές που η ισότητα δεν έπρεπε να τίθεται σαν θέμα!

‘Εχουμε κουραστεί να μας βλέπουν μόνο σαν ερασιτέχνες.

Όταν λοιπόν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει με τη πανδημία και θα είναι πλέον μια κακή ανάμνηση,
ίσως να είναι ευκαιρία εοπε και υπουργείο αθλητισμού να δούν το θέμα ”ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΒΟΛΕΙ”.
Και να αποκατασταθεί η ΑΔΙΚΙΑ.
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ & ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ”!