A2

Α.Σ Ασκληπιός: «Καμία ενέργεια για την επόμενη μέρα»

Α.Σ Ασκληπιός: «Καμία ενέργεια για την επόμενη μέρα»

Ο Α.Σ Ασκληπιός Τρικάλων σε μια επίκαιρη τοποθέτηση για την επόμενη ημέρα της ελληνικής πετοσφαίρισης μετά τον κορωναϊό.

Δημοσιεύουμε την επιστολή με την οποία εκφράζεται η αγωνία και η ανησυχία ότι τόσο το κράτος, όσο και η Ομοσπονδία δεν έχουν ανακοινώσει μέτρα που θα ανακουφίσουν τα σωματεία προκειμένου αυτά να μην “αφανιστούν” από τη δεδομένη οικονομική κρίση που επέφερε το lockdown. Παράλληλα, καταθέτει προτάσεις ανακούφισης των σωματείων.

Η επόμενη μέρα του αθλητισμού

Όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.

Η επόμενη περίοδος τόσο σε κοινωνικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο πιθανόν να μην έχει καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα. Ο Αθλητισμός και ειδικότερα ο Ερασιτεχνικός θα υποστεί μεγάλο πλήγμα. Η οικονομική ύφεση που έρχεται θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον αθλητισμό. Μία απ΄τις βασικές πηγές χρηματοδότησης των Σωματείων, οι χορηγοί, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθούσαν την προσπάθεια, το επόμενο διάστημα δεν θα μπορούν να το κάνουν.

Από τη φύση της Πανδημίας είναι αποτρεπτικός ο συγχρωτισμός ατόμων. Αυτό πιθανόν να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις Ακαδημίες των ομάδων (κύριος χρηματοδότης) με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Όλα αυτά καθιστούν την επόμενη χρονιά πάρα πολύ δύσκολη για όλους. Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τα Σωματεία θα πρέπει να επιδιώξουν την βοήθεια τις Πολιτείας έτσι ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για την επόμενη χρονιά.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει ¨κατεβάσει Ρολλά¨απ΄ τις 10 Μαρτίου έχοντας χάσει την βασική του πηγή χρηματοδότησης, τις Ακαδημίες του.

Την ίδια στιγμή όμως καμιά προσπάθεια από πλευράς Πολιτείας δεν έγινε έτσι ώστε να στηριχθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έτσι ώστε να μπορεί να είναι παρών και την επόμενη μέρα.

Η επόμενη μέρα του Βόλει

Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με το Βόλεϊ, όλο το προηγούμενο διάστημα απ΄το κλείσιμο των γηπέδων και το σταμάτημα κάθε αγωνιστικής δράσης, αναλωθήκαμε στο τι θα γίνει με το σήμερα (πως θα λήξουν δηλαδή τα πρωταθλήματα) και όχι με το τι θα κάνουμε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται. Το πρόβλημα δεν είναι πως θα τελειώσει η φετινή αγωνιστική χρονιά αλλά το πως θα ξεκινήσει η επόμενη

Καμία μέχρι τώρα ενέργεια, είτε απ΄ το οργανωμένο Κράτος είτε απ την  Ομοσπονδία δεν έχει ανακοινωθεί για το αύριο του αθλήματος.

Η επόμενη μέρα

Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να στηριχτεί οικονομικά για να μπορέσει να περάσει στην επόμενη μέρα.  Πολλές ομάδες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο ακόμα και αν όλα εξελιχθούν ομαλά με την Πανδημία.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν κάποια εργαλεία έτσι ώστε να βοηθηθούν οικονομικά απ΄την Πολιτεία.

α. Ανάληψη από πλευράς Πολιτείας των εξόδων της Διαιτησίας των αγώνων για όλη την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πολιτεία και τις Περιφέρειες του αθλήματος θα αποστείλει, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, κουπόνια στις ομάδες που θα αντιστοιχούν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Αυτά θα παραδίδονται απ΄τις ομάδες στους Διαιτητές και οι οποίοι θα μπορούν να τα εξοφλήσουν την επόμενη μέρα στις Τράπεζες.

β. Δωρεάν ανανέωση, για την αγωνιστική χρονιά 2020-21, των δελτίων εγγεγραμμένων αθλητών του κάθε Σωματείου

γ. Μείωση κατά 50% των παραβόλων, για την αγωνιστική χρονιά 2020-21, κάθε τύπου μεταγραφών.

δ. Συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο, έτσι ώστε να ορίζεται γιατρός αγώνα απ τον Ιατρικό Σύλλογο κάθε φορά.

Η πληρωμή του γιατρού του αγώνα να περιέλθει στην Πολιτεία και να γίνεται όπως και στην περίπτωση των Διαιτητών, για την αγωνιστική χρονιά 2020-21.

ε. Μη καταβολή, από πλευράς Σωματείων των τελών χρήσης γηπέδου προς τους Δήμους, για την περίοδο Μάρτιος 2020- τέλος αγωνιστικής χρονιάς.

στ. Μείωση 50% των τελών χρήσης γηπέδων για την αγωνιστική χρονιά 2020-21



A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...