ΔΙΕΘΝΗ

Το άδειο Sud de France Arena, η πολιτική του Ευρώ και όχι του βόλεϊ!

Το άδειο Sud de France Arena, η πολιτική του Ευρώ και όχι του βόλεϊ!

Το Sud de France Arena για πρώτη φορά από την αρχή των αγώνων του πρώτου ομίλου έγινε πιο προσιτό και πιο ζεστό στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στην Ελλάδα, με τους Γάλλους να δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα στηρίζοντας την αγαπημένη τους ομάδα. Ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι εξέδρες είναι τόσο απελπιστικά… άδειες σε αυτόν τον όμιλο;!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Θα περίμενε κανείς ότι οι εξέδρες θα ήταν τουλάχιστον κατάμεστες στις αναμετρήσεις της πανίσχυρης οικοδέσποινας στο Μονπελιέ και αυτό γιατί η τελευταία φορά που η Γαλλία φιλοξένησε διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς ήταν το παγκόσμιο του 1986!

Η πολιτική της Ομοσπονδίας

Από το 2014 οι τρικολόρ βρίσκονται κάθε καλοκαίρι στην ελίτ αλλά αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει τα… πλάνα της γαλλικής Ομοσπονδίας, η οποία έχει μια καθαρά “επιθετική” πολιτική με στόχο το καθαρό κέρδος και όχι την επικοινωνία και την εικόνα του αθλήματος. 

Φυσικά και αυτή η πολιτική έχει κόστος για την ομάδα του Λοράν Τιλί, που στην κυριολεξία στο παρά ένα της διοργάνωσης βρήκε κεντρικό χορηγό στη φανέλα! Η δε χορηγία της στοιχηματικής εταιρείας που κοσμεί τις φανέλες των αστεριών της Γαλλίας είναι αντιστρόφως ανάλογη της αξίας των τρικολόρ!

SUD_DE_FRANCE

Οι αντιδράσεις των διεθνών

Οι Γάλλοι διεθνείς πάντως πριν την έναρξη του Eurovolley ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί ως προς την επιλογή της Ομοσπονδίας να εκτοξεύσει στα ύψη τα εισιτήρια του ομίλου! «Είναι επιθυμία, αλλά και επιτακτική ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή μια πραγματική πολιτική μάρκετινγκ. Αυτή η γενιά έχει αποτελέσματα κάθε καλοκαίρι από το 2014, αλλά δεν αισθανόμαστε ότι κινείται πολύ», τόνισαν με νόημα.

«Θα παίξουμε για μας, θα δώσουμε τα πάντα επειδή κερδίσαμε με τις επιδόσεις μας το δικαίωμα να παίζουμε αυτό το Euro στο σπίτι μας» είχε δηλώσει λίγο πριν την πρεμιέρα ο Γκρεμπενίκοφ.

Με… ανάπτυξη απάντησε ο πρόεδρος

«Βρίσκω τις κριτικές λίγο εύκολες. Μπορούμε πάντα να πούμε ότι η Ομοσπονδία δεν κάνει αρκετά, δεν λειτουργεί καλά. Από το 2015 σημειώθηκε πρόοδος ιδίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη», υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος της γαλλικής Ομοσπονδίας Ερίκ Τανγκού.

gallia_sud_de_france

Μέχρι 65Ευρώ τα εισιτήρια του ομίλου – Ανεβαίνουν κατακόρυφα όσο προχωρά η διοργάνωση

Χωρίς ελκυστικά πακέτα και με τα ματς της οικοδέσποινας Γαλλίας να ξεκινούν από 15-30-45 και να φτάνουν τα 65Ευρώ καταλαβαίνει κανείς ότι η τιμολογιακή πολιτική δεν επιτρέπει στους φίλους του βόλεϊ να παρακολουθήσουν πολλά παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν κάποιος επιλέξει να παρακολουθήσει το πρώτο ματς της ημέρας, μετά τη λήξη του θα πρέπει να αποχωρήσει από το γήπεδο ή να έχει προμηθευτεί άλλο εισιτήριο για το επόμενο παιχνίδι. Κοινώς μίνιμουμ 30 Ευρώ η ημέρα για τα ματς ομίλου. 

Τώρα όσο προχωράμε με προημιτελική φάση και τελικά… δηλαδή σε Ναντ και Παρίσι οι τιμές ανεβαίνουν κατακόρυφα σε τιμές που τα καλά εισιτήρια αγγίζουν τα 110 Ευρώ και 88 Ευρώ το οικογενειακό πακέτο στα ημιτελικά και τα 150 ευρώ στον τελικό!

Η αποθέωση και το χειροκρότημα της ομάδας στον κόσμο

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναμέτρηση με την Ελλάδα το Σάββατο το απόγευμα ήταν η πρώτη του ομίλου με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Ωστόσο και πάλι το παιχνίδι επουδενί δεν ήταν sold out! Η ατμόσφαιρα όμως ήταν μαγική ενώ η αποθέωση τόσο του κόσμου προς τους παίκτες του Λοράν Τιλί, όσο και ο γύρος που έκαναν οι ίδιοι από άκρη σε άκρη του γηπέδου για να τους ευχαριστήσουν για την παρουσία τους δεν ήταν τυχαία.

SUD_DE_FRANCE2

Η ανταπόκριση του κόσμου θα κρίνει την… αντίδραση ή μη

Η εικόνα των άδειων κερκίδων, λοιπόν, δεν είναι επιθυμία των Γάλλων που αγαπάνε την ομάδα βόλεϊ και αναγνωρίζουν τις επιτυχίες της αλλά απόρια του ότι η Γαλλική Ομοσπονδία επέλεξε τα… Ευρώ και το Eurovolley! Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι μας μίλησαν ακόμα και για οικονομικές δυσκολίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ενώ η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ξεκάθαρα για το έσοδο και όχι προς την εικόνα και την επικοινωνία.

Και μπορεί οι τρικολόρ αγωνιστικά να στοχεύουν σε ακόμα ένα μετάλλιο, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι η κόντρα που ελλοχεύει είναι πιθανό να βγει στην επιφάνεια εντονότερα, αν η εικόνα στο “σπίτι” τους είναι αποκαρδιωτική. 

Δείτε την αποθέωση που γνώρισαν οι Γάλλοι διεθνείς μετά το 3-0 επί της Ελλάδας:


View this post on Instagram

Top volley, top atmosphere… #eurovolleym ?✔️

A post shared by volleyplanet.gr (@volleyplanet.gr) on