Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με αγάπη από τη Σαντορίνη, στη Βάσας η Νογκουέρας

Με αγάπη από τη Σαντορίνη, στη Βάσας η Νογκουέρας

Στην Ευρώπη θα συνεχίσει να πασάρει για μια ακόμη χρονιά η Πορτορικανή πρώην άσος της Σαντορίνης, Τζένιφερ Νογκουέρας.

Συγκεκριμένα, μετά από, Πολωνία, Φινλανδία και Ελλάδα επόμενος σταθμός στην καριέρα της 28χρονης άσου θα είναι η Βουδαπέστη, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα από την ουγγρική Βάσας Ομπούντα.

Σε δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπελλούχου Ουγγαρίας, η Νογκουέρας, που είχε επαφές από το 2018 με τη Βάσας, έπλεξε το εγκώμιο τόσο του νησιού του Ηφαιστείου, όσο της ομάδας αλλά και της διοίκησης του ΑΟ Θήρας. Όπως τόνισε  μεταξύ άλλων, αγάπησε την τελευταία σεζόν στην Ελλάδα, καθώς οι άνθρωποι στη Σαντορίνη ήταν πολύ φιλόξενοι και με καλή αίσθηση του χιούμορ και βέβαια γιατί το νησί  είναι ένα από τα πιο όμορφα που είχε επισκεφτεί ποτέ.

Η διεθνής πασαδόρος του Πόρτο Ρίκο εξέφρασε τη λύπη της για την εξέλιξη του ελληνικού πρωταθλήματος την φετινή σεζόν η οποία διακόπηκε πρόωρα λόγω της πανδημίας  του κορονοϊού, επειδή ήταν σε μια εξαιρετική ομάδα. Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και έφτασε επίσης στις 8 κορυφαίες του Challenge Cup, αλλά επεσήμανε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η υγεία είναι υψίστης σημασίας, οπότε συμφώνησε απόλυτα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

ao thiras

Την περίοδο της καραντίνας, η Νογκούερας την πέρασε στο νησί των Κυκλάδων και περίμενε τις συνθήκες που θα επέτρεπαν ξανά την επιστροφή στην πατρίδα της. Χαρακτήρισε τον εαυτό της τυχερό, για τη στήριξη και την βοήθεια που είχε από τους ανθρώπους του ΑΟ Θήρας σε ό,τι χρειάστηκε, έως ότου να ανοίξουν και πάλι τα αεροδρόμια, αλλά και το “πράσινο φως” για τις διεθνείς πτήσεις.

Όσον αφορά το ταξίδι της επιστροφής, εξελίχθηκε σε μία πραγματική Οδύσσεια, αφού χρειάστηκαν περίπου 4 μέρες για να φτάσει στο σπίτι της στο Σαν Χουάν. Από τότε  η 28χρονη άσος, προσπαθεί να κρατηθεί σε φόρμα με μπιτς βόλεϊ, γόγκα,  αλλά και… πλέξιμο, μια συνήθεια που είχε μάθει στη Φινλανδία!

nogueras

Τέλος μιλώντας για τη νέα της ομάδα η Πορτορικανή άσος δήλωσε ικανοποιημένη, καθώς έχει ακούσει τα καλύτερα από την πρώην συμπαίκτριά της στην φινλανδική Κουουσάμο και μέχρι την τελευταία σεζόν παίκτρια της Βάσας, τη διαγώνια από τη Δανία, Trine Kjelstrup, που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην γερμανική Ντούντιγκεν.

«Η Trine μου είπε πολλά για το πόσο δύσκολο ήταν να παίξει εδώ, κυρίως λόγω της απόδοσής της στο Champions League. Γνωρίζω ότι οι προσδοκίες στη Βάσας είναι υψηλές, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια κερδίζουν “κούπες” στην Ουγγαρία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος της οικογένειας Vasas την επόμενη σεζόν. Ελπίζω να έχουμε πολλές υπέροχες στιγμές με τους φιλάθλους μας και υπόσχομαι ότι θα εργαστώ όσο πιο σκληρά μπορώ για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για τον τοπικό πολιτισμό, τη γλώσσα, το φαγητό και τη μουσική.

Ελπίζω αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι να είμαστε υγιείς και ασφαλείς. Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στο γήπεδο και να αγωνιστώ με όλη μου την καρδιά για την επιτυχία της Βάσας . Ελπίζω ότι οι οπαδοί μας θα μας υποστηρίξουν μέχρι το τέλος» δήλωσε η Τζένιφερ Νογκούερα, που συνεχίζει σε μία ομάδα, από την οποία έχουν περάσει δύο Ελληνίδες διεθνείς, η πασαδόρος της ΑΕΚ, Έλενα Κουντουρά και η ακραία της ελβετικής Λουγκάνο Παναγιώτα Διώτη.