DARK ROOM

Απίστευτο! Άλλαξε όλη την ομάδα σε μια φάση (vid)

Απίστευτο! Άλλαξε όλη την ομάδα σε μια φάση (vid)

Ότι ο Βέλγος ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας, Βίταλ Χέϊνεν είναι πολλά χρόνια “μπροστά” με την τρέλα που “κουβαλάει” είναι γνωστό στους φίλους του βόλεϊ, από τη θητεία του στην Φριντριχσχάφεν…

Ωστόσο στον τελευταίο αγώνα του ομίλου του Άμστερνταμ, διαδικαστικού χαρακτήρα, με την Ουκρανία ο Βέλγος ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας, όχι απλά ανακάτεψε την… τράπουλα, αλλά άλλαξε όλα του τα… φύλλα, δίνοντας την ευκαιρία έτσι σε όλες τις “ρεζέρβες” να δούνε το όνομά τους στο φύλο αγώνα!

Κάτι που όχι μόνο δε συνηθίζεται σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, αλλά εμπεριέχει και ρίσκο, αφού από αγωνιστικής πλευράς σε περίπτωση τραυματισμού παίκτη από αυτούς που μπήκε θα έχει το δικαίωμα μόνο κατ’ εξαίρεσην αλλαγής, από κάποιο αθλητή παίκτη του πάγκου που είναι διαθέσιμος.

Η κίνηση του Χέινεν “τρέλανε” τον βοηθό του, Μιχάλ Γκόγκολ , ο οποίος έκανε τις αλλαγές σε ένα ειδικό tablet συγχρονισμένο με το γήπεδο. “Έχασα το πρώτο μισό του δεύτερου σετ, γιατί μου επέβαλε αντικαταστάσεις στο tablet”, τουίταρε χιουμοριστικά ο Γκογκόλ μετά τον αγώνα.

heinen

Ο Bέλγος τεχνικός μετά τον αγώνα εξήγησε τους λόγους αυτής της ασυνήθιστης αλλαγής: “Υποσχέθηκα στους αθλητές μου ότι όλοι θα παίξουν στον μισό αγώνα. Εάν το ματς πήγαινε σε τέσσερα σετ, θα τους άλλαζα πριν την έναρξη του σετ. Αλλά ήδη από τη ροή του αγώνα, ήταν ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι θα έληγε 3-0. Θα μπορούσα να αλλάξω τους παίκτες ένα προς ένα, αλλά τότε δεν θα έχουμε τίποτα να συζητήσουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο “τυπάρας” Χέινεν.

Για την ιστορία οι αλλαγές έγιναν στο 13-8 του 2ου σετ υπέρ της Πολωνίας η οποία και κέρδισε τελικά το ματς με 3-0 σετ.

Δείτε λοιπόν στο video τις 6 απανωτές αλλαγές που έκανε η Πολωνία γνωρίζοντας φυσικά την αποθέωση του γηπέδου…