ΔΙΕΘΝΗ

«Ανάγκα και… αρκούδες πείθονται»

«Ανάγκα και… αρκούδες πείθονται»

Παρά τις αρχικές εξαγγελίες της ρωσικής Ομοσπονδίας περί απουσίας της  Σοκόλοβα και των Μπερέζκο, Βολκόφ από την προετοιμασία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Ρωσίας ενόψει Ρίο, οι τρεις σημαίες του ρωσικού βόλεϊ επιστρέφουν στις εθνικές ομάδες.

Εν αναμονή της έτερης μορφής του ρωσικού βόλεϊ, Εκατερίνα Γκάμοβα, η 37χρονη άσος της Ντινάμο Κράσννονταρ, Λιούμποφ Σοκόλοβα θα είναι σήμερα στο Νοβογκορσκ συνεπής στο προσκλητήριο του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μαρίτσεφ, υπό τις οδηγίες του οποίου θα προετοιμαστεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου η Ρωσία για το προολυμπιακό τουρνουά της Άγκυρας.

Σε περίπτωση μάλιστα που η ομάδα της  Σοκόλοβα, καταφέρει και προκριθεί στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του 2016, θα είναι για τη δις παγκόσμια πρωταθλήτρια η 6η της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρόντες στην αρχική λίστα των 22 υποψήφιων διεθνών του ομοσπονδιακού τεχνικού των ανδρών, Αλεκνό για το προολυμπιακό τουρνουά του Βερολίνου, θα βρίσκονται και οι δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες της Ρωσίας, Γιούρι Μπερεζκο και Αλεξάντερ Βολκόφ, αν και αρχικά δεν περιλαμβάνονταν στα πλάνα της ρωσικής ομοσπονδίας.