A2

Aνατρεπτικό “6 στα 6” για ΟΦΗ

Aνατρεπτικό “6 στα 6” για ΟΦΗ

Στην κορυφή του 1ου υποομίλου του Α’ ομίλου της Α2 Ανδρών παρέμεινε και την 6η αγωνιστική η αήττητη ομάδα της Κρήτης, που στο α’ της φετινό δυνατό “κρας τεστ” με την επίσης αήττητη Ροδίων Αθλησις, έδειξε το πάθος και το “μέταλλο” που χρειάζεται  για την άνοδο.  Η ομάδα του Δημήτρη Ζλατιλίδη, αν και βρέθηκε στο ντέρμπι κορυφής με τους δυνατούς Ροδίτες να χάνει με 1-0 στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο κατάφερε με ανατροπή 3-1 (20-25, 26-24, 25-23, 25-23) να υποχρεώσει την ομάδα του Σπύρου Γκολίτση στην παρθενική φετινή της ήττα και να πάρει μία νίκη ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Οι Κρητικοί παρουσία λιγοστών -για το α’ φετινό ντέρμπι κορυφής- φίλων τους στην κερκίδα,  με βασικό πασαδόρο τον Σκαρλατίδη, ξεκίνησαν πολύ καλά παίρνοντας ένα προβάδισμα 5-0. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς με όπλο του το σερβίς του Σαρικεϊσογλου, οι Ροδίτες με ένα εντυπωσιακό σερί πόντων 12-1, ξέφυγαν με 12-6.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι έδειχναν να βραχυκυκλώνουν, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο,  την ώρα που ο Μαυροβουνιώτης και ο Σακόγλου από την άλλη, “γάζωναν” στην επίθεση, φτάνοντας στο 22-16. Ο ΟΦΗ, προσπάθησε να βγάλει κάποια αντίδραση, αλλά όταν έδειξε να “ξυπνάει’ ήταν ήδη αργά, αφού οι Ροδίτες πανηγύριζαν την κατάκτηση του α’ σετ με 25-20.

ofi_rodion_3_a2
Σε αντίθεση με το α’ σετ, στο επόμενο έγινε μάχη πόντο πόντο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 8-8. Σε εκείνο το σημείο άσοι από Μαυροβουνιώτη και Σακόγλου στη συνέχεια, έδωσαν το δικαίωμα στην Ροδίων Αθλησις να πάρει μια πολύτιμη διαφορά με +4, 14-10.  Η ομάδα του Ηρακλείου, ωστόσο, μείωσε στον πόντο 16-15, αλλά οι έμπειροι παίκτες του Σπύρου Γκολίτση άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων.

Το μπλοκ του Ποτολίδη στον Εφραιμίδη έκανε το 19-16.  Οι κρητικοί με καλές άμυνες και κόντρα επιθέσεις μείωσαν και πάλι στον πόντο, 21-20 και έδειξαν αποφασισμένοι να παλέψουν.

Μετά το χαμένο σετ μπολ και την ισοφάριση των Κρητικών, η άουτ επίθεση του Σαρικεϊσγλου, έδωσε με 25-24 την ευκαιρία στους γηπεδούχους για το πρώτο τους σετ μπολ, το οποίο αξιοποίησε ο Μπάσης και με άσο ισοφάρισε με 26-24, 1-1 τα σετ.

ofi_rodion_2_a2

Το γ’ σετ άρχισε με τον τεχνικό του ΟΦΗ, Δημήτρη Ζλατιλίδη να περνάει Κομητούδη στην πάσα αντί Σκαρλατίδη. Οι φιλοξενούμενοι, καλά “διαβασμένοι” παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ από την αρχή ξέφυγαν με 10-7. Οι Κρητικοί ισοφάρισαν 12-12 και πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο σετ με λάθος του Ποτουλίδη, 13-12.

Μετά από συνεχόμενες εναλλαγές και ανατροπές στο σκορ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 19-17, αλλά το ελαφρύ προβάδισμα εξανεμίστηκε από κρητικά λάθη, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν 19-19. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι και το 22-22.

Στο τέλος όμως η ψυχραιμία του ΟΦΗ, οδήγησε με ένα επιμέρους σερί πόντων 3-0, 25-22 του γηπεδούχους στην κατάκτηση και του τρίτου σετ,  που με 2-1 έβαλαν μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φιλάθλων, τις βάσεις για την μεγάλη ανατροπή.

Στο τέταρτο σετ ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλο του, στο μεγαλύτερο διάστημα. Προηγήθηκε με 18-14 και 19-15, αλλά δεν «καθάρισε» το παιχνίδι.

Η Ρόδος, έμεινε όρθια, πέρασε μπροστά με 22-23, αλλά ο ΟΦΗ σε μια ακόμη δύσκολη κατάσταση για αυτόν αντέδρασε σωστά και πήρε το παιχνίδι με 25-23.

Για τους Κρητικούς ξεχώρισαν οι Κολτσιάκης, Εφραιμίδης, Κομητούδης, ενώ για τους Ροδίτες οι Μαυροβουνιώτης, Σακόγλου και Σαρικεϊσογλου.

Την κόκκινη και κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης, Νίκου Φραγκάκη, αντίκρισαν για διαμαρτυρία οι “Ροδίτες” Ποτολίδης και Σακόγλου αντίστοιχα.

ΟΦΗ: Moνιάκης, Κομητούδης,Μύρος, Τεφτσής, Κολτσιάκης, Σκαρλατίδης, Μπάσης, Αντιφάκος, Καρατζάς, Καρασσαββίδης, Δημητριάδης, Τζελάτι, Εφραιμίδης.

Ρόδος: Mακρής, Θεοδόσιος,Μαυροβουνιώτης, Προδρομίδης, Κοκολάκης, Μοσχούς, Σακόγλου, Οικονόμου, Αρβανίτης, Παππάς,Σαρικείσογλου, Ποτολίδης.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...