BEACH VOLLEY

«Άγγιξε» το χρυσό η Πολωνία του Καραχάλιου

«Άγγιξε» το χρυσό η Πολωνία του Καραχάλιου

Ακόμη μία επιτυχία για ομάδα του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού της Πολωνίας, καθώς στο Major τουρνουά του World Tour της FIVB στο ελβετικό Γκσταάντ οι διεθνείς Λόσιακ/Καντόρ ηττήθηκαν στον τελικό της σημαντικής διοργάνωσης από τους πανίσχυρους Αμερικανούς, Νταλχάουζερ/Λουσένα και αρκέστηκαν στο ασημένιο μετάλλιο, που τους γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια, ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βιέννης.

Η μοναδική ήττα στον G όμιλο από τους Ρώσους Λιαμίν/Κρασίλνικοφ, έγινε “μάθημα” στο πολωνικό δίδυμο που στη συνέχεια αποκλείοντας τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον, όπως την Ελβετία (Μπίλερ/Κράτινγκερ), τους συμπατριώτες τους Φίγιαλεκ/Μπριλ και τη “σελεσάο” των Βραζιλιάνων Αλβάρο Φίλιο/Σάιμον στην 4άδα, βρέθηκαν αντιμέτωποι στο ματς για τον τίτλο με την πανίσχυρη και αήττητη ομάδα των ΗΠΑ.

Εκεί στον τελικό του ελβετικού κοσμοπολίτικου θέρετρου, με έντονο “γαλανόλευκο” χρώμα, λόγω του διεθνού μας πρώτου διατητή, Χαράλαμπου Παπαδογούλα, οι Πολωνοί πρωταθλητές “λύγισαν” στα σημεία σε 38′ με 2-0 (21-18, 21-19) από τους Αμερικανούς Νταλχάουζερ/Λουσένα, που είχε την ένθερμη συμπαράσταση του ελβετικού κοινού, λόγω της ελβετικής ρίζας του Λουσένα.

Losiak_Kador

“Ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά για μας” δήλωσε ενθουσιασμένος στο Volleyplanet με το 4ο πολωνικό μετάλλιο World Tour ανα χείρας, από την αρχή της σεζόν που ανέλαβε το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πολωνίας, ο Έλληνας τεχνικός, Σπύρος Καραχάλιος που μάλιστα όπως επεσήμανε “αν δεν συναντιόντουσαν οι 2 ομάδες μας στα προημιτελικά, ίσως να βγάζαμε και 2 ομάδες στην 4αδα. Γενικά αυτό το μετάλλιο έρχεται σε καλή στιγμή πιστεύω, γιατί ακολουθεί στο τέλος του μήνα το παγκόσμιο πρωτάθλημα”.

Όσον αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα ο Καραχάλιος εξήγησε πως “εμείς γενικά βασιζόμαστε σε ένα στυλ παιχνιδιού με διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης, ώστε να βρίσκουμε λύσεις με τα μεγάλα μπλοκ, όπως του Νταλχαουζερ. Σήμερα υστερήσαμε λύγο στην ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και στην επίθεση, με αποτέλεσμα στο 1ο σετ ενώ είχαμε μπει πάρα πολύ καλά να πάρουν αρκετούς πόντους οι Αμερικανοί από κάποια λάθη στην επίθεση.

Αυτό είχε ως συνέπεια να παίξουμε λίγο πιο συμβατικά στη συνεχεία, και όταν παίζεις έτσι, υπάρχει τεράστια πίεση από το μπλοκ του Νταλχαουζερ. Είμασταν κοντά γενικά … και νομίζω ότι και ο Λουσένα σήμερα δοκίμασε κάποιες νέες λύσεις απέναντι μας. Ήταν πιο προετοιμασμένος και έπαιξε αρκετά καλά στην αλλαγή” τόνισε ο πολυνίκης προπονητής μας, που δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους θριαμβευτές των ΗΠΑ, αλλά και το Λαρισσαίο διεθνή μας ρέφερι.

dalhauser_gstaad

“Συγχαρητήρια στους Αμερικάνους που κάνανε καταπληκτικό τουρνουά αυτή την εβδομάδα.. Ακολουθούν το τουρνουά στην Πολωνία και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βιέννη, όπου ελπίζω να έχουμε και εκεί ανάλογα αποτελέσματα! Πολύ καλός επίσης, άριστος θα έλεγα ήταν και ο κ. Παπαδογούλας, που αυτή τη στιγμή, κατά την αποψή μου, είναι σίγουρα στους 2-3 καλυτερους διατητες, αν όχι ο καλύτερος…”.

Στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκαν οι Βραζιλιάνοι πρωταθλητές, Αλβάρο Φίλιο/Σάιμον, νικητές με 2-0 σετ του “βερντεόρο” εμφύλιου μικρού τελικού με τους συμπατριώτες τους, Έβάντρο/Αντρέ.