LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Απαγορευτικό για Κύπρο

Απαγορευτικό για Κύπρο

Σε φιάσκο μετατρέπεται η υπόθεση Κύπρος για την ΕΣΑΠ και το Final 4 του “League Cup Νίκος Σαμαράς” καθώς την μέρα πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία συνέντευξη τύπου για την παρουσίασή του, ο πρόεδρος της Λίγκας Παντελής Ταρνατώρος με δηλώσεις του στην εκπομπή της Nova “Στον Φιλέ” ανακοίνωσε πως η διοργάνωση στην Μεγαλόνησο οδεύει προς αναβολή εξ αιτίας της άρνησης του Κυπριακού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του…

Ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα στην όποια αξιοπιστία είχε ως διοργάνωση δέχθηκε το League Cup καθώς ελάχιστες ημέρες πριν την επίσημη διεξαγωγή του στην Λευκωσία (25-25 Ιανουαρίου) τα πάντα ανατρέπονται και πλέον όλα είναι στον αέρα.

Και αυτό γιατί παρά το γεγονός ότι μεσημέρι της Τρίτης το Final 4 παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο της Λευκωσίας, το απόγευμα της ίδια μέρας ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος με τηλεφωνική του δήλωση από την Κύπρο στην εκπομπή “Στον Φιλέ” ανακοίνωσε την αναβολή της διοργάνωσης στην Μεγαλόνησο…

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Παντελή Ταρνατώρου αιτία της ματαίωσης της διοργάνωσης στην Κύπρο η άρνηση του Κύπριου Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των αγώνων στην Λευκωσία επικαλούμενος πληροφορίες για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των ομάδων.

Ο Παντελής Ταρνατώρος δήλωσε κατά την διάρκεια της εκπομπής «Τα νέα δεν είναι αισιόδοξα. Ενώ κάναμε την συνέντευξη Τύπου και ήταν όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Final 4 στην Κύπρο, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως επιμένει στην εκτίμηση του πως θα γίνουν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των ομάδων. Ο ίδιος δεν δέχτηκε ούτε καν να μας δει. Τα μέλη της ΚΟΠΕ προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να είναι ενήμερος. Αρχικά η αστυνομία είχε επιφυλάξεις, αλλά ορίστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και συμφωνήσαν τελικά να γίνει κανονικά η διοργάνωση. Εκ των υστέρων ήρθε ο υπουργός και τα ανέτρεψε όλα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Λιγκ Καπ είναι εκτός Κύπρου. Υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Την Πέμπτη θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου. Όλα τινάζονται στον αέρα για το καπρίτσιο ενός υπουργού».

Οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τις 25-26 Ιανουαρίου είναι στον αέρα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το αν θα διεξαχθεί πλέον Final 4 ή ένας μόνο τελικός.

Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί απόψε από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ προσπάθεια υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων επιχείρησε ο ΓΓΑ Γιώργος Βασιλειάδης.