ΔΙΕΘΝΗ

Απέκτησε τον Ντεϊβιντ Λη η UPCN

Απέκτησε τον Ντεϊβιντ Λη η UPCN

Στην Αργεντινή θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης και πρώην πρωταθλητής του ΠΑΟΚ, βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει στο “Παλατάκι”.

Παίκτης της 3ης ομάδας του πρωταθλήματος της Αργεντινής (8-3 νίκες), UPCN,  είναι εδώ και λίγες ώρες ο 35χρονος μπλοκέρ της τουρκικής Ζιρατ Μπανκάσι. Στην πρώην ομάδα του Βούλγαρου νεοαποκτηθέντα άσου του ΠΑΟΚ, ο Λι θα αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο Πεντράο Σίλβα, από την απόδοση του οποίου οι “Κόνδορες” του Σαν Χουάν δεν έμειναν ικανοποιημένοι και προχώρησαν στην αντικατάστασή του, με τον πολύπειρο “πύργο” των ΗΠΑ.

david_lee_instagram

Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ, ήλπιζαν ότι ο Λη θα μπορούσε να επιστρέψει στους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως ο ίδιος στην πρόσφατη φωτό που ανέβασε στα social media κατά την ημέρα της αναχώρησής του από το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες “ΤLX” ανέφερε τη λέξη “Παταγονία”, ανακοινώνοντας ουσιαστικά έτσι τον επόμενο σταθμό της καριέρας του για το 2018.

Ο Ντέϊβιντ Λη βρίσκεται ήδη στην αργεντίνικη έδρα, όπου μετά τις πρώτες του προπονήσεις αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το επόμενο Σαββατοκύριακο κόντρα στην PCM Volley, μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας, που θεωρείται από τις κορυφαίες στη χώρα αλλά και στο βόλεϊ της Νότιας Αμερικής.

Στα 10 χρόνια που μετράει από την ίδρυσή της έχει στο παλμαρέ της 6 σερί πρωταθλήματα Αργεντινής (2010–11, 2011–12, 2012–13, 2013–14, 2014–15, 2015-16), ενώ έχει κερδίσει δις την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων της FIVB  (2014, 2015).

Να σημειωθεί ότι από φέτος στην UPCN αγωνίζεται μεταξύ άλλων και ο Σέρβος πρώην ακραίος του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Γκάλιτς, που πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής στη Ν. Κορέα με την Hyundai Capital Skywalkers, όπου φέτος τον αντικατέστησε ο διεθνής μας, Ανδρέας Φράγκος.