ΔΙΕΘΝΗ

Απίστευτο: «Μεταγραφές» ξένων ομάδων στη Ρωσική Λίγκα!

Απίστευτο: «Μεταγραφές» ξένων ομάδων στη Ρωσική Λίγκα!

Μία ομάδα από την Ελβετία και δύο από το Αζερμπαϊτζάν συζητάνε σοβαρά το ενδεχόμενο με τη Ρωσική Ομοσπονδία να αγωνιστούν από την σεζόν 2017-2018 στη λίγκα Γυναικών της… Ρωσίας!

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα γνωστής ρωσικής ιστοσελίδας πρόκειται για την… ισόβια νταμπλούχο Ελβετίας, ζάπλουτη ομάδα της Ζυρίχης, Βολερό αλλά και δύο ισχυρών ομάδων του Μπακού του Αζερμπαϊτζαν, την Τέλεκομ και την Αζερέιλ.

“Περιμένουμε μια επίσημη πρόταση και μόνο τότε μπορούμε να σχολιάσουμε το θέμα πιο συγκεκριμένα,” δήλωσε ο 47χρονος ρωσικής καταγωγής μεγιστάνας ιδιοκτήτης της Βολερό,  Σταβ Γιάκομπι και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ελβετικό πρωτάθλημα και να παίζουμε μόνο στη ρωσική Σούπερ Λίγκα. Θα είναι απαραίτητο με κάποιο τρόπο να συντονίσουμε τη συμμετοχή μας στα δύο πρωταθλήματα. Το πώς θα γίνει αυτό και αν είναι δυνατόν – τον τύπο της συμμετοχής, οργάνωση πτήσεων, νομικές πτυχές – αυτά είναι σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Όταν μας γίνει επίσημη προσφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία, θα την εξετάσουμε σοβαρά, αφού μας ενδιαφέρει…», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας, αλλά και διευθυντής της Εθνικής Ελβετίας, που με οικογενειακή περιουσία ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ, έχει τη δυνατότητα να υπερκεράσει τα οποία οικονομικά εμπόδια προκύψουν στην πορεία.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Ρωσικής Ομοπσονδίας και της Εθνικής Γυναικών της Ρωσίας, Βλάντισλαβ Φαντεέφ, επιβεβαίωσε το θέμα λέγοντας ότι “είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο ομάδες του Αζερμπαϊτζάν και την ελβετική Βολερό σχετικά με τη συμμετοχή τους στην επόμενη σεζόν Super League. Το θέμα έχει πάντως πολλές λεπτομέρειες ακόμη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη συμμετοχή των ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Θα ήθελα όμως να δω την “Telecom”, την “Azerrail” και τη “Volero” την επόμενη σεζόν μεταξύ των ομάδων της ρωσικής λίγκας»,που αναμένεται να μετονομαστεί σε Σούπερ Λίγκα της Ρωσίας.

Σε περίπτωση πάντως που βρεθεί η φόρμουλα και συμμετάσχει η Βολερό στο ρωσικό πρωτάθλημα, θα είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του βόλεϊ που θα πετύχει ένα τετοιο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί δε πως η συμμετοχή κυπριακών συλλόγων στην ελληνική Α’ Εθνική κατηγορία ήταν μια καινοτομία που εφαρμόσθηκε κατά το χρονικό διάστημα 1967-1974, ενώ ανάλογη κουβέντα είχε γίνει πριν μερικά χρόνια και στην μπασκετική ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, ενώ παλιότερα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ελλάδας, αγωνίζονταν και κυπριακές ομάδες.

Από την πλευρά πάντως των συλλόγων του Αζερμπαϊτζάν εκτιμάται πως  οι απαντήσεις των ομάδων θα είναι θετικές σε μία ενδεχόμενη πρόταση.