Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Από… κοπέλι, «Πειρατής» ο Αλεξάκης

Από… κοπέλι, «Πειρατής» ο Αλεξάκης

Ο Νίκος Αλεξάκης του ΣΦΠ Χανίων θα συνεχίσει, εκτός εξαιρετικού απρόοπτου, στο Φοίνικα Σύρου ως αντικαταστάτης του ακρίτα”, Γιώργου  Πεντίδη.

Ο τραυματισμός του ακρίτα κεντρικού, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη απόκτησης ενός τρίτου μπλοκέρ (Χήρας, Γάτσης) στο φιλόδοξο Φοίνικα, τον οποίο η διοίκηση των “Πειρατών” βρήκε στο πρόσωπο του “πύργου” της χανιώτικης ομάδας, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην “Αρχόντισσα των Κυκλάδων” και προπονείται, ενώ ήταν παρών στην κερκίδα και στο πρόσφατο νικηφόρο ματς με το Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο 25χρονος κεντρικός ( 2,02μ), που γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, αλλά μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη μετά από δύο χρόνια προσφοράς στην ομάδα του Δήμου Μπουρμπάκη θα πάρει το “βάπτισμα”  στα “σαλόνια’ του ελληνικού βόλεϊ, καθώς ο Αλεξάκης, πανηγύρισε τη σεζόν 2015-2016 την άνοδο με τον Ηρακλή Χαλκίδας, αλλά στην συνέχεια “κατέβηκε” στα Χανιά.

Τα πρώτα του βήματα στο φιλε τα έκανε στην Αλεξανδρούπολη, στις ακαδημίες της ΓΕ και του Εθνικού, ενώ με εξάιρεση τη σεζόν 2012-2013 που έμεινε εκτός αγωνιστικών χώρων, λόγω στρατού, αγωνίστηκε ακόμη σε ΓΕ Αλεξανδρούπολης (2011, 2012, 2013-2014) και Σουφλί 2014-2015).