ΔΙΕΘΝΗ

Αποθεώθηκε και πέρασε στην ιστορία ο Ζαγκούμνι (φωτ, Vid)!

Αποθεώθηκε και πέρασε στην ιστορία ο Ζαγκούμνι (φωτ, Vid)!

Όπως του αρμόζει… ο Πολωνός πασαδόρος Πάβελ Ζαγκούμνι έριξε τίτλους τέλους σε μια γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις καριέρα, παρουσία κορυφαίων αστέρων του παγκοσμίου βόλεϊ που συμμετείχαν στις διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του, τοποθετώντας τον ψηλά στη λίστα των θρύλων του πολωνικού και όχι μόνο βόλεϊ!

polish_atmosfere

Σόου και συγκίνηση

Δεν μπορεί να είναι… τυχαίο, όταν στο “αντίο” του Guma μετράει κανείς αστέρια στο τάραφλεξ. Οι Πολωνοί του Λοζανό με τους Νοβακόφσκι, Βινιάρσκι, Γκρούτσκα, Πλίνσκι, Κούρεκ, Γκλίνκα, Μιούρεκ, Βλάζλι, Καντζιέβιτς, Στέλμαχ, Κούμπιακ, Πάπκε, Γκάσεκ, Ινιαζακ, Μοζντόνεκ και οι παγκόσμιοι του Αλέκνο με τους Νικόλοφ, Ντε Ζόρζι, Λι, Σαμικά, Σελιβάνος, Τζίμπα, Τζιάνι, Ν. Γκρίμπιτς, Ίβοβιτς, Γκάμοβα, Αντιγκά, Μπίτενκουρτ, Αναστάζι, Σαλπάροφ, Λίσινατς, Μασίας, Λεόν, Φιέλ έδωσαν το απόλυτο σόου σε 12.000 φίλους του βόλεϊ που πήγαν να χειροκροτήσουν το φινάλε του “Guma” στο Κατοβίτσε.

guma_poland

Οι Πολωνοί έδειξαν ότι είναι σε.. καλύτερη φόρμα κερδίζοντας με 2-1 (25-21, 25-22, 25-27) την παρέα του Τζίμπα που φάνηκε κουρασμένη, πιθανόν και από τις απολαυστικές βόλτες, τα τραπεζώματα και τις συναντήσεις μεταξύ τους που διήρκησαν ένα ολόκληρο τριήμερο!

Μετά το παιχνίδι ήρθε η ώρα για συγκίνηση αφού οι “θρύλοι” μίλησαν για τον Πάβελ Ζαγκούμνι με αποθεωτικά λόγια. Η χαρά, η συγκίνηση και ποικίλα συναισθήματα διαδέχτηκαν τον 38χρονο πασαδόρο που είχε μόνο “ευχαριστώ” να πει σε όλους!

zagumny_end

Πολωνικό βάπτιsμα για τον… Λεόν

Η παρουσία του σταρ της Ζενίτ Καζάν, Βιλφρέντο Λεόν δεν πέρασε απαρατήρητη αφού ο Κουβανός πρόβαρε τη φανέλα της Εθνικής Πολωνίας! Στο τρίτο σετ έκανε αλλαγή φανέλας και φόρεσε την πολωνική, παιρνόντας στην αντίστοιχη μεριά του τάραφλεξ και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο!

Η τούρτα και η βράβευση

Λίγο πριν το φινάλε της εκδήλωσης, ο Ζαγκούμνι έφαγε στη… μούρη την τούρτα προς τιμήν του από τον Κούμπιακ! Ο πρώην άσος του ΠΑΟ γέλασε και αμέσως μετά αφού σκούπισε το πρόσωπό του βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία (φωτό). Η βραδιά έκλεισε με αναμνηστική φωτό και όσοι δεν παρακολουθήσαν μέσω ίντερνετ τη βραδιά μπορούν να δουν στιγμιότυπα: ΕΔΩ