CHALLENGE CUP

Η Αστερίξ και οι… Ελληνίδες!

Η Αστερίξ και οι… Ελληνίδες!

H βελγική ομάδα του Μπέβερεν, μετά τον αποκλεισμό της Μιλούζ της Παπαφωτίου έκανε κόντρα στην Βάσας της Έλενας Κουντουρά το πρώτο βήμα πρόκρισης στο δρόμο για τις “8” του Challenge Cup γυναικών, όπου καραδοκεί… μετωπική με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.

Παρά το τελικό 3-1 (25-22, 25-217, 18-25, 25-20) σετ επί της ουγγρικής Βάσας Ομπούντα,  η ομάδα του Γκερτ Φαν ντε Μπρόεκ δεν έδειξε κατι το φοβερό στο α΄εντός έδρας ματς των “16” της διοργάνωσης, όπου ήταν σχεδόν ισοδύναμη με την παρέα της Κουντουρά. Ωστόσο οι φιλοξενούμενες “πλήρωσαν” την κακή υποδοχή τους, που δυσκόλεψε κατά συνέπεια το έργο της Ελληνίδας πασαδόρου, η οποία στην προσπάθειά της για το καλύτερο πέτυχε και 3 πόντους.

Στόχος πλέον της Βάσας στον επαναληπτικό θα είναι με τη συμπαράσταση του κόσμου της να κερδίσει με 3-0, ή 3-1 σετ, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στην 8άδα μέσω του “χρυσού” σετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα που θα προκριθεί από τον επαναληπτικό της Ουγγαρίας, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από τη ρεβάνς του νικηφόρου εκτός έδρας 3-2 του Ολυμπιακού με την τουρκική Τσανάκαλε, στου Ρέντη.