ΔΙΕΘΝΗ

Μπερλίν για κεκλεισμένων: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε παιχνίδια… φαντασμάτων»

Μπερλίν για κεκλεισμένων: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε παιχνίδια… φαντασμάτων»

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Μπερλίν, Kaweh Niroomand, απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο ενόψει της νέας σεζόν να παίξει η ομάδα του μπροστά σε άδειες κερκίδες και σχολιάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα ανδρών με 10 ομάδες.

Την ώρα που ο παγκόσμιος αθλητισμός πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, το γερμανικό βόλεϊ αντιμετωπίζει πολλά  για τη νέα σεζόν στην Bundesliga, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το φθινόπωρο.

Παρόλα αυτά η Κυπελλούχος Γερμανίας, Berlin Recycling Volleys δεν δέχεται τη διεξαγωγή παιχνιδιών χωρίς θεατές για τη νέα σεζόν, . “Δεν θα συμμετάσχω σε παιχνίδια… φαντασμάτων”, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας του Βερολίνου, που έδειξε να συντάσσεται στο πλευρό του πρόεδρου της γαλλικής Τουρ, Yves Buget .

Οι περσινοί πρωταθλητές Γερμανίας θεωρούν παράλληλα ότι είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν επαγγελματικές δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών με αυτόν τον τρόπο, καθώς τα έσοδα από εισιτήρια εξασφαλίζουν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού των ομάδων.

“Ίσως κάποιος να αναπτύξει άλλες έξυπνες ιδέες, για παράδειγμα επιτρέποντας μόνο 3.000 άτομα στο γήπεδο στα εντός έδρας παιχνίδια μας”, δήλωσε σχετικά με εναλλακτικές λύσεις στην κρίση του κορονοϊού ο 67χρονος ο Niroomand, που είχε προσβληθεί και ο ίδιος από τον Covid-19, αλλά πλέον έχει ανακάμψει.

ΒR Volleys_ Berlin

Πρόσφατα πάντως η Γερουσία του Βερολίνου απαγόρευσε εκδηλώσεις με περισσότερους από 5000 συμμετέχοντες έως τις 24 Οκτωβρίου και απαγόρευσε τους θεατές για κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις. “Αυτός ο κανονισμός προκαλεί μεγάλη σύγχυση… Και εκπλήσσομαι που δεν υπήρχε διάλογος με τους αθλητές του Βερολίνου πριν από μια τέτοια απόφαση δήλωσε ο Niroomand εξηγώντας το σκεπτικό του: “Όπως αναφέρεται στις παραγράφους του δημοσιευμένου κειμένου, αυτό θα σήμαινε το εξής: Στο Tempodrom (σ.σ χώρος στο Βερολίνο που φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις), 3.000 άτομα θα μπορούσαν να τραγουδήσουν σε κάποια εκδήλωση, αλλά όχι να βρίσκονται σε μια αθλητική αίθουσα ως θεατές “.

Μετά την απόσυρση των ΤV Rottenburg, Alpenvolley Haching, και την ανάκληση άδειας για την Volleys Eltmann, η φετινή Bundesliga  θα ξεκινήσει πιθανότατα με δέκα ομάδες την ερχόμενη σεζόν, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας ταλέντων VC Olympia Berlin. “Αυτό σίγουρα δεν συμβάλλει στο να γίνει πιο δημοφιλές το βόλεϊ στη Γερμανία “, δήλωσε ο Niroomand, προτείνοντας κάποιες λύσεις: “Πρέπει να γίνουν σχέδια, έτσι ώστε από την αρχή του πρωταθλήματος να είναι τουλάχιστον έξι ή επτά σύλλογοι με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ και άνω”.

Με δεδομένο πάντως των μειωμένο αριθμό συλλόγων στη νέα σεζόν της Bundesliga, μια ενδεχόμενη αλλαγή τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με περισσότερα απόδύο ματς μεταξύ των ομάδων στην διάρκεια της κανονικής περιόδου, δεν βρίσκει σύμφωνο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μπερλίν καθώς για τον Niroomand δεν έχει νόημα. “Αν έπρεπε να παίξουμε πχ εναντίον της Bühl τέσσερις φορές στον α’ γύρο, αυτό θα συνεπαγόταν υψηλό κόστος, αλλά η αντίστοιχη αξία για να προωθήσουμε την ομάδα μας στον αθλητικό τομέα, θα ήταν συγκριτικά χαμηλή” υποστήριξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το πρωτάθλημα μπάσκετ της Γερμανίας,που συνεχίζεται σε άδεια γήπεδα, λόγω του κορονοϊού έχουν διακοπεί τα φετινά πρωταθλήματα βόλεϊ, χάντμπολ και χόκεϊ επί πάγου στη χώρα, χωρίς να υπάρξει κάποια κυβερνητική απόφαση, για το τι μέλλει γενέσθαι, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Αγωνιστικά πάντως ενόψει της νέας χρονιάς το φιλέ της Μπερλίν ξέμεινε από μπλοκ, αφού  τόσο ο Γάλλος διεθνής κεντρικός Λε Γκοφ όσο και ο Αμερκανός μπλοκέρ, Τζέφρι Γέντρικ “έκλεισαν” σε Μονπελιέ και Ρεζόβια Ρεζόβ (Πολωνία) αντίστοιχα, ενώ ο Γερμανικός “πύργος”, Γκέοργκ Κλάιν αποφάσισε να “κρεμάσει την φανέλα” του.