Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μπλάμη : «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω»

Μπλάμη : «Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω»

Η χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ηλιούπολη απέναντι στον Άρη, με τις «κυανέρυθρες» να καταλαμβάνουν την 7η θέση και την Πηνελόπη Μπλάμη να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς στο Volleyplanet και να σχολιάζει την φετινή χρονιά…

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά για την Ηλιούπολη που με 9 νίκες και 11 ήττες στο πρωτάθλημα πέτυχε πολύ γρήγορα τον στόχο της παραμονής καταλαμβάνοντας την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μια χρονιά που αφήνει χαμόγελα στις «κυανέρυθρες» αλλά που όπως τόνισε και η Πηνελόπη Μπλάμη «θα μπορούσε το κάτι παραπάνω».

Η τεχνικός της Ηλιούπολης λίγο μετά το τέλος των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας στην Α1, μίλησε στο Volleylplanet κάνοντας τον απολογισμό αλλά και για το τι κρατά στα θετικά και τι στα αρνητικά…

-Ο απολογισμός της χρονιάς έχει θετικό πρόσημο για την Ηλιούπολη;

Π.Μ «Ο στόχος της Ηλιούπολης από την αρχή ήταν να παραμείνει στην κατηγορία και αυτό ουσιαστικά το πετύχαμε τις 4-5 πρώτες αγωνιστικές, άσχετα αν στην συνέχεια αποχώρησε ο Ηρακλής Κηφισιάς και δεν είχε ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Εύχομαι αυτοί που παλεύουν να μπούνε στην τετράδα στο τέλος να δηλώσουν και συμμετοχή στην Ευρώπη. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play-0ff καλή επιτυχία, γιατί όλοι ξέρουμε τον νικητή και ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια..».

-Μπορούσε το κάτι παραπάνω φέτος η Ηλιούπολη;

Π.Μ :«Μπορούσαμε το κάτι παραπάνω. Μετά την ενίσχυση με την Μανωλίνα Κωνσταντίνου νομίζω θα έπρεπε. Με τον Πανναξιακό το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, πιστεύω πως έπρεπε να το πάρουμε, αλλά δεν έχουμε δώσει σημασία ότι εμείς τα είχαμε δώσει όλα στον πρώτο γύρο –ειδικά στα πρώτα παιχνίδια συμμετέχοντας με Νεανίδες στο βασικό σχήμα. Οπότε κάποια στιγμή η ομάδα έφθασε στα όρια της και ίσως χωρίς την Μανωλίνα να μην μπορούσαμε να κάνουμε ούτε τα παιχνίδια που δείχνανε εύκολα στον πρώτο γύρο.

Δεν σημαίνει ότι κερδίζοντας τα παιχνίδια στον πρώτο γύρο θα έπρεπε να τα κερδίσουμε και στον δεύτερο. Οπότε καλά κάναμε και ενισχυθήκαμε όσο ενισχυθήκαμε. Εγώ θεωρώ πως αυτό που μου ζητήθηκε-η ομάδα να μείνει στην κατηγορία-το πετύχαμε όλοι μαζί. Είμαι ευχαριστημένη. Είμαι ακόμη πιο ευχαριστημένη που τελείωσε η σεζόν και δεν έχουμε ούτε ένα διάστρεμμα. Για εμάς τους προπονητές αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να μην χάνουμε παιδιά και σημαντικές αθλήτριες.

-Για εσένα και την πρώτη χρονιά που ήσουνα σε ομάδα Α1;  

Π.Μ «Για εμένα και την πρώτη μου χρονιά στην Α1 θα έλεγα πως δεν βρήκα και πολλές διαφορές  σε σχέση με την Α2 που ήμουνα τόσα χρόνια. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία»

-Από την φετινή σεζόν τι κρατάς στα θετικά και τι στα αρνητικά;

Π.Μ. «Στα αρνητικά κρατώ το ότι όσο και να προσπαθούσαμε και ότι κάναμε από την αρχή,    η θέση μας ήταν αυτή. Δεν βελτιωνόταν. Αυτό θεωρώ πως ήταν το χειρότερο που έγινε φέτος. Κάτι κυνηγούσαμε παραπάνω, που ακόμη και όταν το πετυχαίναμε και κάναμε μια νίκη πάλι στο ίδιο βρισκόμασταν. Κάπου καταντούσε και αστείο όλο αυτό… Στην ουσία παλεύαμε με τον εαυτό μας.

Στα θετικά θα βάλω ότι είχαμε στην ομάδα αθλήτριες οι οποίες ήταν έμπειρες. Όπως η Τοτσίδου που είναι πολύ έμπειρη και προσωπικά εμένα με βοήθησε πάρα πολύ την φετινή χρονιά.  Εγώ προσπάθησα να δημιουργήσω ένα καλό κλίμα γιατί εμείς εδώ στην Ηλιούπολη δεν μπορώ να πω οι αθλητές που συμμετέχουν είναι για καθαρά οικονομικούς λόγους ή γιατί είναι ένας σύλλογος που έχει τις φοβερές παροχές. Περάσαμε δύσκολα.

Κλείνει μια χρονιά που η ομάδα δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στις αθλήτριες, στους προπονητές και σε όλο το τιμ. Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα κλίμα που να έρχονται τα παιδιά στην προπόνηση και να μην φεύγουν με κατεβασμένα πρόσωπα. Να έχουμε ένα καλό κλίμα. Δεθήκαμε. Έχω καλές σχέσεις με τις γυναίκες θεωρώ και αυτό προσπαθώ συνέχεια να το βελτιώνω».

-Ακόμη είναι νωρίς βέβαια, αλλά παραμένεις στην ομάδα και για τι νέα χρονιά;

Π.Μ.«Αυτό δεν ξέρω. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Θα δούμε».