ΔΙΕΘΝΗ

«Χάλασε» του Τζούριτς στη Ρωσία, πήγε ο Νίλσον

«Χάλασε» του Τζούριτς στη Ρωσία, πήγε ο Νίλσον

Μια ανατροπή, για οικονομικούς λόγους, της τελευταίας στιγμής στα πλάνα της ρωσικής Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, έφερε τον γνώριμο Σουηδό άσο στη θέση του αρχηγού της Εθνικής μας.

Μετά λοιπόν από το ελληνικό, το ιταλικό  και το πρωταθλημα της Ν. Κορέας, η ρωσική λίγκα δεν ήταν γραπτό να προστεθεί στο βιογραφικό του Δημήτρη Τζούριτς. Κι αυτό γιατί η νέα ομάδα βόλεϊ της Αγίας Πετρούπολης, λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο ή αν προτιμάτε τον Κυβερνήτη της ρωσικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του ΑΒN η Πολιτεία ανακοίνωσε στη διοίκηση της ρωσικής ομάδας πως δεν είναι διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει την τοπική Ζενίτ, η οποία θα πρέπει να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ολοκλήρωση των φετινών της πολυδάπανων μεταγραφών, από ιδιώτες και χορηγίες. Κάτι που σημαίνει ότι εκτός της απόκτησης του Τζούριτς και άλλες μεταγραφές όπως του πχ του Κουβανού  ακραίου, Ορεόλ Καμέγιο είναι “στον αέρα”. Παράλληλα κάποια σενάρια θέλουν την συμμετοχή της ομάδας να θεωρείται αμφίβολη ακόμη και στα “σαλόνια” της ρωσικής Λίγκας.

Έτσι λοιπόν αντί του Τζούριτς, η διοίκηση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης προτίμησε να φέρουν στην ομάδα τους τον Σουηδό διεθνή άσο της τουρκικής Ζιράτ, Μάρκους Νίλσον, που στο παρελθόν πέρασε με επιτυχία από τα ελληνικά γήπεδα, φορώντας αρχικά τη φανέλα του Πανελληνίου και μετέπειτα του Ηρακλή, όπου στέφθηκε μάλιστα και νταμπλούχος Ελλάδας.