Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Χρηματικά πρόστιμα σε Αγκάμεζ, Ανδρεάδη και Ολυμπιακό

Χρηματικά πρόστιμα σε Αγκάμεζ, Ανδρεάδη και Ολυμπιακό

Κανονικά θα αγωνιστούν στον 4ο τελικό της Α1 των ανδρών Αγκάμεζ και Ανδρεάδης καθώς έπεσαν στα… “μαλακά” αφού το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τιμώρησε τον Ολυμπιακό, τον Κολομβιανό διαγώνιο των “ερυθρολεύκων” και τον Έλληνα κεντρικό των “ασπρόμαυρων” με χρηματικά πρόστιμα και έγγραφη επίπληξη για δυσφήμιση αθλήματος (Αγκάμεζ) και ανάρμοστη συμπεριφορά (Ανδρέαδη) αντίστοιχα…

Σύμφωνα με την απόφαση που βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε μεμε 1.700 Ευρώ για τα επεισόδια που έγιναν στο Ρέντη και τον τρίτο τελικό, ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ με 1.000 Ευρώ πρόστιμο για την απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος του Ανδρεάδη και έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος και ο Ανδρέας Ανδρεάδης με 200 Ευρώ πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα και έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος σε δηλώσεις του στον Τύπο.

Η ανακοίνωση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΣΑΠ

Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τιμώρησε το ΤΑΑ Ολυμπιακός με 1.700 Ευρώ για τα επεισόδια στον τρίτο τελικό πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ με 1.000 Ευρώ πρόστιμο για την απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος του αθλητή της αντίπαλης ομάδας Ανδρέα Ανδρεάδη και έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος και στον Ανδρέα Ανδρεάδη με 200 Ευρώ πρόστιμο για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα και έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος σε δηλώσεις του στον Τύπο.

Το σκεπτικό των αποφάσεων:

Έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 5Α, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 25, 26, 28, 32, 37, 38 και 49 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη… 

(α) τους ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.» και των αθλητών πετοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας (Πρωταθλήματος) LibermanAgamez (Ο.Σ.Φ.Π.) και Ανδρέα Ανδρεάδη (Π.Α.Ο.Κ.), όπως αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τους πληρεξούσιους δικηγόρους (Μιχαήλ Ανδρ. Υδραίο και Νικόλαο Π. Παπαδόπουλο αντίστοιχα).

(β) την υπ’ αριθ. πρωτ. 3916/2.5.2017 (ώρα 17.00’ μ.μ.) καταγγελία του Τ.Α.Π. του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (Π.Α.Ο.Κ.)», με έδρα στην Θεσσαλονίκη (οδός Μικράς Ασίας αρ. 1), νομίμως εκπροσωπούμενου.

(γ) την υπ’ αριθ. πρωτ. 3921/3.5.2017 (ώρα 15.10’ μ.μ.) καταγγελία του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.», που διατηρεί Τμήμα Αμειβόμενων Αθλητών (Πετοσφαιριστών) – Τ.Α.Α., με έδρα στον Πειραιά Αττικής (πλατεία Αλεξάνδρας – Πασαλιμάνι), νομίμως εκπροσωπούμενου.

Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα, έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα, το υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/7/29/1/21-κθ’/2.5.2017 έγγραφο του Γραφείου Επιχειρήσεων του Τμήματος Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, το υπ’ αριθ. πρωτ. 3198/3.5.2017 έγγραφο της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και το σύνολο των προσκομισθέντων από τους εγκαλούμενους εγγράφων ).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ

(1) στο ΤΑΑ Ολυμπιακός:

(α) χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων (1.000,00) ευρώ για γεγονότα, που έλαβαν χώρα εντός του γηπέδου, αλλά εκτός του αγωνιστικού χώρου (άρθρα 18, 19 και 21 περ. α’ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), ήτοι για την ρίψη κροτίδων αφ’ ενός κατά τη διάρκεια του αγώνα (1ο και 2ο σετ) στην κερκίδα των οπαδών του εγκαλούμενου ΤΑΑ, αφ’ ετέρου μετά την λήξη του αγώνα στα αποδυτήρια της ομάδας του ΠΑΟΚ. Για την επιμέτρηση της ανωτέρω ποινής ελήφθη υπ’ όψη η ανάρμοστη συμπεριφορά του Αχιλλέα Τζίκα (teammanager – υπεύθυνου ασφαλείας) και του Ανδρέα Ανδρεάδη (αθλητή πετοσφαίρισης) του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, όπως περιγράφονται στο υπ’ αριθ. πρωτ. 3198/3.5.2017 έγγραφο του παρατηρητή της Δ.Ε.Α.Β, συνεκτιμήθηκε δε το ότι παράγοντες του εγκαλούμενου σωματείου συνόδευσαν οι ίδιοι τους αθλητές του ΤΑΑ ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια προς αποφυγή επεισοδίων (βλ. έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα).

(β) χρηματικό πρόστιμο ποσού διακοσίων (200,00) ευρώ για την ρίψη αντικειμένων (μπουκάλια με νερό) εντός του αγωνιστικού χώρου, και δη μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 17§2A περ. β’, 18 και 28§9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (π.χ. πώληση μπουκαλιών χωρίς πώματα και σχετικές εκκλήσεις μελών της διοίκησης και παικτών του εγκαλούμενου ΤΑΑ, βλ. υπ’ αριθ. πρωτ. 3198/3.5.2017 έγγραφο του παρατηρητή της Δ.Ε.Α.Β και έντυπο καταγραφής Κομισάριου αγώνα).

(γ) χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων (1.000,00) ευρώ για τα ομαδικά υβριστικά συνθήματα κατά των μελών της αντίπαλης ομάδας μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 17§2A περ. β’, 26§5 και 25 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι το εν λόγω Τ.Α.Α. υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα κατά τη διάρκεια της αυτής αγωνιστικής περιόδου (αγώνας που διεξήχθη μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναΐκού στις 5.12.2016).

Συνολικά δε επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων επτακοσίων (1.700,00) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).

2) στον εγκαλούμενο Liberman Agamez, αθλητή πετοσφαίρισης του ΤΑΑ ΟΣΦΠ:

(α) χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων (1.000,00) ευρώ για την απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος του αθλητή της αντίπαλης ομάδας Ανδρέα Ανδρεάδη μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 5Α, 12 και 18 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη την συγνώμη που εξέφρασε δημοσίως (βλ. το από 2.5.2017 άρθρα ιστοσελίδων www.inpaok.com και www.sdna.gr).

(β) έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος (άρθρο 49§§1 και 3 Δ’ περ. α’ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), καθ’ όσον ο τελευταίος ενήργησε κατά τρόπο, που δυσφημεί το άθλημα, μπορεί δε να παρακινήσει τους φιλάθλους σε πράξεις βίας.

3) στον εγκαλούμενο Ανδρέα Ανδρεάδη, αθλητή πετοσφαίρισης του ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

(α) χρηματικό πρόστιμο ποσού διακοσίων (200,00) ευρώ για την ανάρμοστη συμπεριφορά του μετά την λήξη του αγώνα (άρθρα 3, 12 και 18 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη την συγνώμη που εξέφρασε δημοσίως αμέσως μετά το πέρας του παιχνιδιού (βλ. το από 1.5.2017 άρθρο ιστοσελίδας www.sportdog.gr).

(β) έγγραφη επίπληξη για την δυσφήμηση του αθλήματος (άρθρο 49§§1 και 3 Δ’ περ. α’ του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), καθ’ όσον ο τελευταίος ενήργησε κατά τρόπο, που δεν συνάδει με τους κανόνες του φίλαθλου πνεύματος, μπορεί δε να παρακινήσει τους φιλάθλους σε πράξεις βίας.

Μαρούσι, 4.5.2017

Η Προέδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ

Βασιλική Παπαστεργίου

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...