ΔΙΕΘΝΗ

«Χρυσές» στιγμές στη βραζιλιάνικη Superliga

«Χρυσές» στιγμές στη βραζιλιάνικη Superliga

“Ρικαρντίνιο”, “Ράφαελ”, “Μπρουνίνιο”, “Μάρλον” και Γουίλιαμ Αρζόνα φωτογραφήθηκαν με τις μπλούζες των ομάδων τους σε ένα ιστορικό… reunion πασαδόρων του βραζιλιάνικου βόλεϊ με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση στο Σάο Πάολο για την πρεμιέρα της 23ης σεζόν της βραζιλιάνικης Σουπερλίγκα ανδρών-γυναικών 2016-2017.

Η βραζιλιάνικη ομοσπονδία έβαλε πολύ ψηλά για άλλη μια χρονιά τον πήχη των πρωταθλημάτων της, καθώς η αίθουσα που φιλοξένησε τη φιέστα της πρεμιέρας πλημμύρισε από λάμψη και τις αναρίθμητες “κούπες”, των άσων που έδωσαν το παρών. Μεταξύ άλλων και  πέντε θρυλικοί “μαέστροι” της σελεσάο, μορφές του παγκόσμιου βόλεϊ.

Ο 37χρονος Rafael Oliveira (νικητής του Champions League), ο επίσης 37χρονος William Arzhona (Ολυμπιονίκης στην παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2016 και τρεις φορές), o 39χρονος Marlon Muraguti Yared  (Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2010), ο Bruno  Rezende (Ολυμπιονίκης το 2016) και ο Ricardo Bermudez Garcia (χρυσός Ολυμπιονίκης Αθήνα 2004, παγκόσμιος πρωταθλητής 2002, 2006).

Παίρνοντας λοιπόν την καλύτερη… πάσα ενόψει της πρεμιέρας των αγώνων που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της CBV, Ricardo Trade δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του για το πρωτάθλημα της χώρας τους το οποίο τόσο αγωνιστικά, όσο και εμπορικά δίκαια θεωρείται πλέον από τα κορυφαία του κόσμου.

festa-brazil

«Η φετινή σεζόν της Super League είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς έρχεται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Σε αυτούς το βόλεϊ ήταν από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, όχι μόνο για τον τίτλο της «σελεσάο» αλλά για την προσέλευση του κόσμου και την υψηλή τηλεθέαση που πέτυχε. Επίσης τη φετινή σεζόν του πρωταθλήματος καταφέραμε να κρατήσουμε στη χώρα 10 από τους 12 Ολυμπιονίκες  μας, κάτι που δείχνει τη δυναμική και τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του πρωταθλήματος, ενώ τα ρόστερ των 12 ομάδων περιλαμβάνουν 16 ξένοους άσους (όπως Σιμόν, Λεάλ, Μπίσετ, Μέντεζ κ.α), μεταξύ των οποίων και Ολυμπιονίκες.

Από πλευράς τηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων πάμε πολύ καλά καθώς το κανάλι SporTV θα καλύψει περισσότερα από 100 ζωντανά παιχνίδια, ενώ το RedeTV θα μεταδώσει πάνω από 52 αγώνες για την ελεύθερη τηλεόραση σε ζώνη prime time κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά κέρδη που καθιστούν ολοένα και πιο επαγγελματικό το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα».

Ομορφιά και… χρυσόσκονη στις γυναίκες

feminina_brazil

Με αντίστοιχες φιλοδοξίες ξεκίνησε όμως και το γυναικείο πρωτάθλημα της χώρας, όπου στα 12 ομάδες που συμμετέχουν συνολικά 9 ολυμπιονίκες της Βραζιλίας, εκ των οποίων οι 5 αγωνίστηκαν με τη “σελεσάο” στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Παράλληλα το φετινό πρωτάθλημα της Βραζιλίας θα κοσμήσουν πολλές αστέρες με παγκόσμια ακτινοβολία μεταξύ των οποίων οι Buijs (Ολλανδία), Malesevic, Ana (Σερβία), Rivera, Ferrule, Καστίγιο (Άγιος Δομήνικος), Sosa, Acosta, Rizzo (Αργεντινή), Ramirez (Κούβα), Alix (ΗΠΑ) κ.α.