Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Χτυπάνε» Αν. Δαλακούρα οι Αυστριακοί

«Χτυπάνε» Αν. Δαλακούρα οι Αυστριακοί

Κοντά στην Ποζογίλνιτσα AICH/DOB βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet, o διεθνής ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Μόλις… 641.85 km, όση δηλαδή είναι η απόσταση απ’ τη γερμανική Leuna στο αυστριακό AICH/DOB, έπεσε έξω το πρόσφατο δημοσίευμα του Volleyball movies net σχετικά με το μέλλον των διεθνών αδελφών Δαλακούρα.

Μετά λοιπόν την μεταγραφή του Κώστα Δαλακούρα στην γερμανική Μίτελντόϊτσλαντ, σύμφωνα με πηγές του Volleyplanet και ο αδελφός του Ανέστης ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα της καριέρας του, παίζοντας στο εξωτερικό.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου λοιπόν ο 23χρονος διεθνής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παρά κάποιες άλλες προτάσεις που είχε, δεν θα αργήσει να “ντυθεί” στα χρώματα της γνώριμης, από τις παλιότερες αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό,  αυστριακής Ποζογίλνιτσα ΑΙCH/DOB και να μετακομίσει στο χωριό των 160 κατοίκων, κόντα στα σύνορα με τη Σλοβενία, που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από την κοινότητα του Μπλάιμπουργκ.

Εκεί λοιπόν μαζί με δύο εκκλησίες και ένα σταθμό εθελοντών πυροσβεστών, υπάρχει και η αυστριακή ομάδα, που από το 1982 που ιδρύθηκε, προσπαθεί χωρίς κάποιο… μαγικό φίλτρο, αλλά με το όραμα της διάκρισης, να μπει “σφήνα” στις μεγάλες δυνάμεις του αυστριακού βόλεϊ, όπως η πρωταθλήτρια Τιρόλ Ινσμπρουκ.

Η ομάδα του Σλοβένου τεχνικού Ματίας Χάφνερ, που ήταν 3η στο Challenge Cup του 2011, πρωταθλήτρια Αυστρίας το 2013 και Κύπελλούχος Αυστρίας το 2000, θα αγωνιστεί φέτος όπως και ο Ολυμπιακός στο CEV Cup.

Σε αντίθεση με τους “ερυθρόλευκους” όμως που κληρώθηκαν ξανά με την ρωσική Σουργκούτ, η αυστριακή ομάδα περιμένει να μάθει τον Ιανουάριο τον αντίπαλό της, τον ηττημένο  της αναμέτρησης του 3ου γύρου του Champions League μεταξύ της ιταλικής Περούτζια και της νικήτριας των αγώνων Μπέσα Πέγια (Κόσοβο)-Άμρισβιλ (Βέλγιο).