Δε «μένουνε σπίτι» οι Πολωνοί – Αρχίζει προετοιμασία η παρέα του Λεόν
23/05/2020 14:59
Oύτε ο COVID 19, ούτε φοβέρα άλλη καμία δεν τη… σκιάζει την ανδρική ομάδα βόλεϊ της Πολωνίας, που εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού προετοιμάζεται για την πρώτη επίσημη προπόνηση.
Σύμφωνα με την Πολωνική Ομοσπονδία Βόλεϊ, ο Βέλγος ομοσπονδιακός τεχνικός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας προπονητής, Βίταλ Χέινεν κάλεσε 19 παίκτες τον επόμενο μήνα στη Σπάλα, την πόλη όπου βρίσκεται το Ολυμπιακό Κέντρο για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς η Πολωνία είναι από τις ευρωπαϊκές ομάδες που σταδιακά επιστρέφουν σε αθλητικές δραστηριότητες.
Η παρέα του σουπερστάρ Βιλφρέντο Λεόν θα συναντηθεί την 1η Ιουνίου για δεκαπέντε ημέρες προπόνησης στο Sports Center. Όλα τα μέλη της ομάδας νωρίτερα θα ελεγχθούν για το COVID-19, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν και φιλικοί αγώνες με άλλες χώρες.
Η Πολωνία είναι 32η στην κατάταξη των μολυσμένων χωρών από τον κορονοϊό, με 19.983 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 965 θανάτους. Έχοντας υπό έλεγχο την κατάσταση, ο πρωθυπουργός Ματέουζ Μοραουέικι επέτρεψε την επιστροφή αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έως τα τέλη Μαΐου.
Αν και τα πρωταθλήματα βόλεϊ ακυρώθηκαν ή ανεστάλησαν το 2020 λόγω της πανδημίας, η πολωνική ομάδα εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να συγκεντρώσει τους παίκτες της και στρέφει πλέον την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όπου οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα κυνηγήσει ξανά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, μετά από εκείνο του 1976 στο Μόντρεαλ του Καναδά.