Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Δύναμη» η Ντιναμό, 3ο το Μαρκόπουλο (fotos)!

«Δύναμη» η Ντιναμό, 3ο το Μαρκόπουλο (fotos)!

Την πρώτη θέση του διεθνούς φιλικού τουρνουά της Βουλγαρίας “Plovdiv Cup 2016” κατέκτησε η Ντιναμό Βουκουρεστίου στην Φιλιπούπολη, μετά και την αποψινή νίκη της με 3-1 (29-27, 25-19, 18-25, 25-22) επί της μέχρι σήμερα αήττητης Μαρίτσα Πλόβντιβ. Στην 3η θέση της ανεπίσημης τελικής κατάταξης κατέλαβε το Μαρκόπουλο.

plovdiv-cup-2 trophy_plovdiv-cup

Στο κρίσιμο παιχνίδι για την πρωτιά “κλειδί” αποδείχθηκε το πρώτο σετ που μετά από δραματικές μονομαχίες και συναρπαστικές ανατροπές στο σκορ η Ντιναμό Βουκουρεστίου εκμεταλλέυτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας και μαζί με το κερδισμένο στα…σημεία σετ, ανέβηκε κατακόρυφα ψυχολογικά. Στη συνέχεια οι Ρουμάνες ζευυγάρωσαν με πέντε συνεχόμενους άσους της Γιοβάνοβιτς τα κερδισμένα τους σετ, 2-0 και παρά τη μείωση σε 2-1 χάρις στις προσπάθειες των δικών μας Τένεβα (22π) και Τσβετάνοβα (20π) κατάφεραν στο τελευταίο σετ να φτάσουν στη νίκη . Πολλές όμορφες φάσεις , πλούσιο θέαμα από τις δύο ομάδες που σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο σετ πήγαιναν σχεδόν χέρι χέρι στο σκορ, μέχρι το 20-20. Στη συνέχεια όμως η Ντιναμό Βουκουρεστίου φάνηκε πιο ψύχραιμη από τις γηπεδούχες και με κορυφαία την Μέντιτς (21π) πανηγύρισε δίκαια την… ανεπίσημη κατάκτηση του 4ου “Plovdiv Cup 2016”.

markopoulo_plovdiv

Και λέμε ανεπίσημη γιατί σε μία σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια ο διευθυντής της Μαρίτσα Μπόρις Χαλατσεφ ανακοίνωσε ότι στο όνομα του φιλικού πνεύματος της διοργάνωσης και του fai play η τελική κατάταξη δεν θα σημαίνει κάτι, καθώς σε όλες τις ομάδες δόθηκαν πανομοιότυπα έπαθλα, τα οποία είχε αγοράσει ο πρόεδρος του βουλγαρικού συλλόγου Ντίνκοφ.

Η τελική κατάταξη: 1. Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 2 νίκες, 6 βαθμοί, 2. Μαρίτσα Πλόβντιβ (Βουλγαρία) 2 νίκες, 5 βαθμούς, 3. Α.Ο. Μαρκόπουλου 1 νίκη, 4 βαθμούς, 4. Μπούρσασπορ (Τουρκία) 1 νίκη, 3 βαθμούς