BEACH VOLLEY

Δώσε πάσα στη… ζωή παίζοντας στο «SAVE M.OΡ.Α.Σ»

Δώσε πάσα στη… ζωή παίζοντας στο «SAVE M.OΡ.Α.Σ»

Για μια ακόμη χρονιά οι φίλοι του μπιτς βόλεϊ μπορούν το σαββατοκύριακο 12-13 Αυγούστου στην παράλια του Αγιόκαμπου Λάρισας να συνδυάσουν το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», αφού στο εν  λόγω ξεχωριστό τουρνουά στην μνήμη του Δημήτρη Μόρα, μπορούν παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα στο YOLO Beach Bar, να γίνουν και εθελοντές δότες  δωρεάς μυελού των οστών, σώζοντας ζωές.

Πριν από δύο χρόνια η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Μόρα από λευχαιμία, συγκλόνισε ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λάρισας, βυθίζοντας στο πένθος την μεγαλούπολη της Θεσσαλίας.  Όχι μόνο γιατί ο αδελφός του τότε ποδοσφαιριστή της Hellas Verona, Βαγγέλη Μόρα, ήταν ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της πόλης, και εκτός από ποδοσφαιριστής, πρωταθλητής του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, αλλά γιατί επί έναν ολόκληρο χρόνο έδωσε στο νοσοκομειο Αlfred της Αυστραλίας, ως πραγματικός μαχητής έναν  άνισο αγώνα με το θάνατο.

Moras

Έκτοτε, οι φίλοι του δεν το ξέχασαν ποτέ και με το σωματείο  «SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ» διοργανώνουν αυτό το τουρνουά, που έχοντας πλέον γίνει θεσμός έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συνανθρώπων μας για την ανάγκη της δωρεάς μυελού των οστών.

Στην φετινή διοργάνωση, τις δυνάμεις του με το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο «SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ» (Μαζί ΟΡαματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης), που ιδρύθηκε στη μνήμη του αγαπημένου Δημήτρη, o οποίος μέσω του θάρρους, της αισιοδοξίας, της δύναμης, της ηρεμίας και της αξιοπρέπειας ενέπνευσε τους συμπολίτες του να κάνουν με σεβασμό, πράξη το όραμά του,  ενώνει και  το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” , το κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

save moras 3

Στον προσεγμένο λοιπόν χώρο του YOLO Beach Bar το προσεχές διήμερο θα διεξαχθούν οι αγώνες του Οπεν τουρνουά του μεικτού και η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 13/8 με τα παιχνίδια του Οπεν τουρνουά των ανδρών. Πάνω από όλα όμως η εγγραφή στο σωματείο Μόρας αποτελεί στήριξη για τους ανθρώπους του, ώστε να συνεχίσουν την επιθυμία του Δημήτρη.

Την επιθυμία να γίνει γνωστό ότι με μια απλή διαδικασία μπορούν να σωθούν ζωές. Κι εμείς ως κύκλοι ομόκεντροι που δυναμώνουν και πολλαπλασιάζονται μπορούμε να μεταφέρουμε αυτή τη γνώση και τη δύναμη, σώμα με σώμα.