ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Δρίκος : “Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα”

moldova-hellas-drikos-kozani-2016

Η ικανοποίηση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, μετά τη σπουδαία εμφάνιση και τη νίκη με 3-0 επί του Βελγίου και παρόλο που αυτή η επιτυχία δεν μας εξασφαλίζει το απευθείας εισιτήριο για το Ευρβόλεϊ 2017, όλοι πλέον πιστεύουν ότι ακόμη κι αν χρειαστεί να πάμε στα μπαράζ, η πρόκριση θα επιτευχθεί.

Ο Σωτήρης Δρίκος εκτίμησε: «Πιστεύω ότι λειτούργησε καλά το σερβίς μας, χάλασε την υποδοχή τους και τους αναγκάσαμε να παίξουν μακριά από το φιλέ. Έτσι λειτούργησε καλύτερα το μπλοκ μας, αλλά και η άμυνα. Και στην Κοζάνη κάναμε την ίδια τακτική, δεν ήμασταν όμως συγκεντρωμένοι όπως στην Αμβέρσα. Όσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε, μας έλειπαν παιχνίδια. Αλλιώς προγραμματίσαμε την προετοιμασία, κι αλλιώς μας βγήκε, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πάλι καλά να λέμε όμως που έγιναν κι αυτά, γιατί είμαστε σε μια περίοδο, όπου ο ελληνικός λαός υποφέρει και από τις θυσίες του κάνουμε προετοιμασία. Το θέμα τώρα είναι να βρούμε τον προπονητικό ρυθμό μας, ενόψει των μπαράζ, γιατί αποσυντονιστήκαμε με τις μετακινήσεις. Έχουμε περιθώρια να παίξουμε καλύτερο βόλεϊ».

Ο Δημήτρης Τζούριτς τόνισε: «Πάμε για τη νίκη και με την Ουκρανία. Δεν κοιτάμε τους άλλους, αλλά εμάς. Ξαναπαίξαμε τόσο καλά και όπως είχα επισημάνει πριν από το ματς , μπορούσαμε να κερδίσουμε το Βέλγιο, αν ανεβάζαμε το επίπεδο μας. Το κάναμε και κερδίσαμε μάλιστα με 3-0. Μας υποτίμησαν και το πλήρωσαν. Είναι κρίμα να μη παίξει αυτή η γενιά σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το αξίζει. Δεν μας πρόσεξαν, μας παράτησαν και προσπαθούμε μόνοι μας. Θα τα καταφέρουμε. Να επαναλάβω ότι είμαι υπερήφανος που παίζω σε αυτή την ομάδα και έχω συμπαίκτες αυτά τα παιδιά».

O Kώστας Στιβαχτής δήλωσε: «Ήταν η μεγαλύτερη νίκη μας μέχρι την επόμενη και ελπίζω να έρθει στα μπαράζ, αν δεν προκριθούμε απευθείας. Πιστεύω ότι τη διαφορά την έκαναν οι επιθετικοί μας, που είτε τελείωναν τις δύσκολες μπάλες, είτε τις περνούσαν στο αντίπαλο τερέν και δυσκόλευαν τους αντιπάλους».

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης που έκανε το καθοριστικό ατομικό μπλοκ στο 22-20 του τρίτου σετ είπε: «…έτυχε να είμαι εγώ. Και στην Κοζάνη παίξαμε καλά, αλλά στις λεπτομέρειες ήταν καλύτεροι οι Βέλγοι. Τώρα ήμασταν εμείς καλύτεροι».

Ο Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Πήραμε ρεβάνς μετά από τρία χρόνια, όταν χάσαμε την πρόκριση στο Ευρωβολεϊ, μέσα στο Βέλγιο, στο χρυσό σετ. Στην Κοζάνη το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως και εδώ, όπου εμείς ήμασταν καλύτεροι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και σε κάθε παιχνίδι είμαστε πιο δυνατοί. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έχουμε πάθος και έχουμε καλή ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Γι αυτό θα ξεχάσουμε γρήγορα αυτή τη σημαντική νίκη. Δεν κοιτάμε αν θα περάσουμε απευθείας, είτε με μπαράζ. Θα τα καταφέρουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ