ΔΙΕΘΝΗ

Το «ευχαριστώ» της Φριντριχσχάφεν στο δικό της «Sakis»

Το «ευχαριστώ» της Φριντριχσχάφεν στο δικό της «Sakis»

Με μία ευχαριστήρια ανακοίνωση η γερμανική Φριντριχσχάφεν αποχαιρέτησε έπειτα από τρία χρόνια το διεθνή Έλληνα άσο, Θανάση Πρωτοψάλτη, τον πιο αγαπημένο παίκτη της κερκίδας της ZF Arena και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στην μελλοντική του καριέρα, καθώς όπως όλα δείχνουν οδεύει προς  Πολωνία.

“Πάνω απ ‘όλα, θα χάσω την αίσθηση ότι βρίσκομαι στο δεύτερο σπίτι μου”, δήλωσε στο δικό του “αντίο” ο διεθνής μας άσος, που είναι αλήθεια ότι δέθηκε πολύ με την “οικογένεια” της Φρίντριχσχάφεν.

Για αυτό και πολύ γρήγορα το “Αθανάσιος” έδωσε τη θέση του στο “Sakis”, ένα όνομα που θα έμελλε να μείνει χαραγμένο στις καρδιές όλων των φίλων της ομάδας. Γιατί, αν και μικρός το δέμας, ο “Σάκης” υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παίκτες της ομάδας των τελευταίων ετών.

MVP_Protopsalths

“Νέο και τρελό” τον είχε χαρακτηρίσει ο προπονητής του Βίταλ Χέινεν και ο Πρωτοψάλτης, κατάφερε με αυτή την όμορφη τρέλα και το ταλέντο του να κλέψει τις εντυπώσεις, με τη σταθερή απόδοσή του σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε και με τις εξαιρετικές του επιδόσεις, που τον έχρισαν δικαίως ουκ ολίγες φορές MVP της Φριντριχσχάφεν.

Πέρυσι ο Έλληνας σταρ ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη μία χρονιά, καθώς ήθελε φέτος να “σηκώσει” όλες τις κούπες που διεκδίκησε. Ωστόσο, παρόλο που δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής, έμεινε ικανοποιημένος κατακτώντας συνολικά 3 Κύπελλα Γερμανίας και ισάριθμα Σούπερ Καπ.

protopsaltis_friedrichshafen

«Θα μου λείψει ιδιαίτερα το συναίσθημα που ένιωσα στο σπίτι εδώ», λέει ο 23χρονος άσος που προσθέτει ότι  «τύχαμε μεγάλης αποδοχή από το κοινό ως αθλητές, με τον κόσμο να μας στηρίζει πάντα σε κάθε μας αγώνα».

Στον ελεύθερο χρόνο του,  καθένας μπορούσε να συναντήσει τον Πρωτοψάλτη, στο αγαπημένο του στέκι στην πόλη, το Rathaus Café, όπου είτε βροχή, είτε με χιόνι απολάμβανε το “φρέντο” του, μόνος η με τους συμπαίκτες του.

protopsaltis 3

Πλέον όλα δείχνουν πως επόμενος σταθμός της καριέρας του Πρωτοψάλτη, παρά το ενδιαφέρον που έδειξαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να τον “ντύσουν” στα χρώματα τους, θα ναι η Πολωνία, όπου φιλοδοξεί να ζήσει νέες διακρίσεις και στιγμές αποθέωσης από το κοινό, γιατί το αξίζει.