BEACH VOLLEY

Έκαναν το… μπαμ Βίκυ/Πέννυ – Κέρδισαν την τρις χρυσή Ολυμπιονίκη Γουόλς-Τζένινγκς

Έκαναν το… μπαμ Βίκυ/Πέννυ – Κέρδισαν την τρις χρυσή Ολυμπιονίκη Γουόλς-Τζένινγκς

Η ρήση «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή», ταιριάζει απόλυτα στον αγώνα που έδωσαν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του μπιτς βολεϊ, Βίκυ Αρβανίτη και Πέννυ Καραγκούνη κόντρα στις Αμερικανίδες Γουόλς Τζένινγκς/Σουιτ στο Σίδνεϊ και στο τουρνουά τριών αστέρων του World Tour.

Δεν είναι μόνο ότι τα κορίτσια (Νο 27 στο ταμπλό) μας με το 2-1 (21-13, 16-21, 15-10) επί των αντιπάλων τους (Νο 6 ) “μπήκαν με το δεξί” στον F όμιλο του κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης ή ότι τους ανεβάζει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Είναι μία ιστορική νίκη για τα “ελληνικά χρώματα” κόντρα στην τρις χρυσή Ολυμπιονίκη, τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχο 51 τίτλων World Tour και τη συμπαίκτριά της.

Μία νίκη που πέρα από τη… σκόνη που σήκωσε στα γήπεδα του Manly Beach, έκανε…. μεγάλο θόρυβο γενικότερα στον κόσμο του αθλήματος…. Και αν για την μαθημένη σε μεγάλες επιτυχίες Βίκυ Αρβανίτη, ήταν η πρώτη της, σε πολλούς αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα επί της θρυλικής αντιπάλου, για την Πέννυ Καραγκούνη, είναι αναμφίβολα η σπουδαιότερη της καριέρας της! Μία επιτυχία, που όχι μόνο θα γραφτεί στο… βιογραφικό της, αλλά θα μπορεί σε λίγα χρόνια και να τη διηγείται στα… παιδιά της!

Και για την Αρβανίτη όμως, ο θρίαμβος αυτός, έπειτα από 2.5 χρόνια απουσίας από τα γήπεδα, αποτελεί αν μη τι άλλο δικαίωση και ανταμοιβή αυτής της προσπάθειας να επιστρέψει στην άμμο και να συνεχίσει να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

“Ε, τι να λέμε τώρα… ” ήταν τα πρώτα αυθόρμητα λόγια της Αρβανίτη στο Volleyplanet.gr μετά τη σπουδαία επιτυχία η οποία δεν ήρθε τυχαία: “Σίγουρα ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Παίζουμε όμως καλά και το πιστεύαμε… Εννοείται ότι η ποιότητα του αντιπάλου δίνει και μεγαλύτερη άξια στη νίκη μας.Τι να πει κανείς γι αυτή την αθλήτρια… Όσο έχω αυτή τη δυνατότητα να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο νιώθω ευλογημένη. Σίγουρα είναι η καλύτερη νίκη ever για την Πέννυ! Άλλα και για μένα είναι σημαντική σε κάθε περίπτωση γιατί ήρθε μετά από 2,5 χρόνια απουσίας μου από την αγωνιστική δράση”.

Επόμενος αντίπαλος για τις αήττητες διεθνείς μας, που φιγουράρουν στην κορυφή του ομίλου, είναι αύριο οι νεαρές Κινέζες Λιν/Ζένγκ, που επιβλήθηκαν με ανατροπή 2-1 (14-21, 21-17, 23-21) των Τακέμι/Κουσάνο από την Ιαπωνία.