ΔΙΕΘΝΗ

Έκανε το θαύμα η Κuzbass! Ιστορικός τίτλος στη Ρωσία

Έκανε το θαύμα η Κuzbass! Ιστορικός τίτλος στη Ρωσία

Η τεράστια έκπληξη στο ρωσικό πρωτάθλημα είναι γεγονός! Η ομάδα βόλεϊ Kuzbass του Κεμέροβο εκθρόνισε την πανίσχυρη Ζενίτ Καζάν και έγραψε ιστορία στη ρωσική Σούπερ Λίγκα.

Οι παίκτες του Φινλανδού νέου εκλέκτορα της Ρωσίας, Τόμας Σαμελβούο, επικράτησαν μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές στο Κεμέροβο με 3-1 (21:25, 25:19, 25:22, 25:23) στον 4ο τελικό κόντρα στην παρέα του Ν’ Γκαπέ και στέφθηκε πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχοντας μέχρι στιγμής ως καλύτερη θέση της την 5η στη σεζόν 2016/2017.

kuzbass_kemerovo 3

Από την άλλη πλευρά η Ζενίτ, μετά από πέντε συνεχόμενους τίτλους, από τους συνολικά 10 που έχει στο παλμαρέ της, αρκέστηκε στο ασημένιο μετάλλιο. Την 5η θέση κατέλαβε η ομάδα του Πλάμεν Κονσταντίνοφ, Λοκομοτιβ Νοβοσιμπιρσκ.

Πολυτιμότερος παίκτης  της Kuzbass ήταν ο Πολεταέφ  με 28 πόντους (2 μπλοκ, 3 άσσους και 49% αποτελεσματικότητα στην επίθεση).

Για την πολυνίκη Ζενίτ ο MVP του τελικού Μιχαϊλοφ τελείωσε 19 πόντους, ο Αμερικανός Άντερσον πρόσθεσε 14 πόντους (2 μπλοκ, 2 άσσους, 42% αποτελεσματικότητα επίθεσης και 27% άριστη υποδοχή), με τον Γάλλο σουπερστάρ, Ν’ Γκαπέ να τελειώνει το ματς με έναν λιγότερο.

zenit

Το τέλος του αγώνα όπως ήταν φυσικό βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν σαν τρελεί αυτό το πραγματικό θαύμα στο ρωσικό πρωτάθλημα.

kuzbass_kemerovo 2