BEACH VOLLEY

Ένατες και πανέτοιμες!

Ένατες και πανέτοιμες!

Με την ένατη θέση στις αποσκευές τους και με το κεφάλι ψηλά μετά την εκπληκτική τους πορεία στο Grand Slam της FIVB στο Ρίο, επιστρέφει στην Ελλάδα, η εθνική μας μπιτς βόλεϊ.

Οι φανταστικές Αρβανίτη-Καραγκούνη που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα στην άμμο του Ρίο, υπέκυψαν στο τελευταίο ματς από τα «γερμανικά πάντσερ», Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 (21-16, 21-13).

Oι Ελληνίδες είχαν το προβάδισμα με 6-8 στο ξεκίνημα, όμως οι Γερμανίδες κατάφεραν να περάσουν μπροστά, φτάνοντας πρώτες στο 1-0 (21-16).

Στο δεύτερο σετ και παρόλο που τα «πάντσερ» έχτισαν διαφορά (7-1, 9-2), οι διεθνείς μας δεν το έβαλαν κάτω, πλησίασαν (10-6, 13-11) αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή.

Εξάλλου, με τέσσερα τάι μπρέικ σε τρεις ημέρες η κούραση ήταν δεδομένη αλλά η εντυπωσιακή πορεία του ελληνικού «διδύμου», σκόρπισε πολλές υποσχέσεις για Ολυμπιακή πρόκριση τον Ιούνιο στο Στάβαγκερ της Γερμανίας και επιστροφή στο μεγάλο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο σε πέντε μήνες!

Η τεράστια  μορφή του παγκόσμιου μπιτς, Βίκυ Αρβανίτη, σχολίασε στον Volleypalnet: «Είμαστε πολύ χαρούμενες τις εμφανίσεις που κάναμε στο Ριο! Αρχίζουμε να δένουμε στα στοιχεία που δουλεύουμε και στο παιχνίδι πλέον,κάτι που μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια! Τώρα επιστρέφουμε και από Τρίτη πάλι στις προπονήσεις και δουλειά για τη συνέχεια.»

Η Πένυ Καραγκούνη που εντυπωσίασε με το πάθος και την “έκρηξη” του ταλέντου της δήλωσε στον Volleypalnet:

«Πετύχαμε αυτό που δεν περίμενε κάνεις. Με όσες δυνάμεις μας είχαν μείνει από τα προηγούμενα παιχνίδια, παλέψαμε με τις Γερμανίδες αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Επιστρέφουμε στην πατρίδα, πολύ ευχαριστημένες από την ένατη θέση που πήραμε και τα συνεχόμενα καλά παιχνίδια που κάναμε, τα οποία μας δίνουν ψυχολογία για τη συνέχεια».

Τα κορίτσια  στην Αθήνα, θα ξεκουραστούν για λίγες μέρες και από εβδομάδα θα ξεκινήσουν προπονήσεις ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων τους. Μάλιστα την επομένη εβδομάδα το δίδυμο, θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον εργοφυσιολόγο τους, Γιωργο Βαβετση, ο οποίος θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ με την αποστολή της Λοκομοτίβ Κουμπαν από το Κράσνονταρ που θα αγωνιστεί και πάλι με τον ΠΑΟ για το τοπ 16 της Ευρωλίγκας.