Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Γκενγκενμπάχερ

Επέστρεψε στις ΗΠΑ η Γκενγκενμπάχερ

Στο Ιλλινόις των ΗΠΑ βρίσκεται από την Κυριακή η Κρίστι Γκενγκενμπάχερ, καθώς η Αμερικανίδα πασαδόρος του Πορφύρα μετά τα όσα διαδραματίζονται στην Ευρώπη με την ραγδαία εξάπλωση του Κορονοϊού, εξέφρασε την επιθυμία της να επιστρέψει στην πατρίδα της. Μάλιστα με γραπτή της δήλωση η Αμερικανίδα ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε και δήλωσε ευγνώμων για τα όσα έζησε στην Ελλάδα… 

Οι δρόμοι της Κρίστι Γκενγκενμπάχερ και του Πορφύρα χώρισαν πρόωρα υπο το βάρος των δυσμενών εξελίξεων στην υπόθεση του Κορονοϊού. Έχοντας ανασταλεί οι αγώνες του πρωταθλήματος και με τα κρούσματα του ιού να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, η Αμερικανίδα αθλήτρια αποφάσισε να επιστρέψει στην οικογένεια της στις ΗΠΑ διακόπτοντας έτσι την κατα τα άλλα αρμονική της συνεργασία με τους “ροσσονέρι”. 

Μια αποχώρηση που έχει να κάνει και με σχετική… “οδηγία” της Αμερικανικής Ομοσπονδίας προς τους αθλητές της που βρίσκονται εκτός συνόρων και τους προτρέπει να επιστρέψουν στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας, με την Γκενγκενμπάχερ να είναι η 3η που αναχώρησε από την Ελλάδα μετά τις Φαϊερς και Άγκοστ του Άρη.

Η Κρίστι Γκενγκενμπάχερ κατα την αναχώρησή της ευχαρίστησε τους πάντες και σε γραπτή της δήλωση που δημοσιοποίησε ο Πορφύρας τονίζει : “Στην οικογένεια μου του Πορφύρα. Τις τελευταίες ημέρες, μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, η οικογένεια μου και εγώ αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να γυρίσω σπίτι, στις ΗΠΑ. Είμαι σε πολύ μεγάλο βαθμό λυπημένη για αυτή την εξέλιξη, καθώς, φεύγω τόσο γρήγορα και δίχως να αποχαιρετήσω, αλλά, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι αποτέλεσα μέλος της οικογένειας του Πορφύρα.

Στον κ. Νίκο μου, στους προπονητές, τις συναθλήτριες μου, σας ευχαριστώ τόσο πολύ για το γεγονός ότι με κάνατε να νιώσω σαν επίτιμη Ελληνίδα. Από την πρώτη ημέρα, με καλωσορίσατε με ανοιχτές αγκαλιές, με υποστηρίξατε σε όλα, ακόμα και αν με δυσκολία μπορούσαμε να συνεννοηθούμε.

Με μάθατε ελληνικά, να πίνω καφέ, να κερδίζω στο γήπεδο, σας ευχαριστώ για όλες τις υπέροχες αναμνήσεις που μου χαρίσατε στη συνύπαρξη μας.

Σας ευχαριστώ για όλα, θα μου λείψετε πάρα πολύ.

Ευχαριστώ στους χορηγούς και τους φιλάθλους του Πορφύρα. Δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο, από τα παιχνίδια στο σπίτι μας, στο γήπεδο μας, με την εξέδρα γεμάτη και με σχεδόν όλα τα πρόσωπα των θεατών να μου είναι γνωστά, οικεία. Δεν υπήρχε τίποτα καλύτερο από το εξαιρετικό σουβλάκι στον ΄΄ Γιωργάκη΄΄, ένα φρέντο εσπρέσο στο ΄΄ Λιοντάρι΄΄, ή από το γεγονός ότι είχα ένα σπίτι να ξεκουρασθώ το βράδυ. Χωρίς την υποστήριξη σας, δεν θα είχα αυτή την εμπειρία εδώ.

Θα είμαι για πάντα ευγνώμων !

Στα κορίτσια μου της Ακαδημίας, θα μου λείψετε τόσο πολύ ! Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σας αποχαιρετήσω, αλλά, θα ήθελα να ξέρετε ότι ΟΛΕΣ επιδράσατε θετικά στη ζωή μου. Ακόμα και αν είχα πολύ άσχημη ημέρα, έφτιαχνε η διάθεση μου βλέποντας τα χαμογελαστά πρόσωπα σας και την αγάπη σας για το βόλεϊ. Ανυπομονώ να σας δώ ξανά και να διαπιστώσω την πρόοδο σας στο βόλεϊ και την εξέλιξη σας σε νεαρές γυναίκες. Είμαι πολύ υπερήφανη για όλες σας και θα σας σκέφτομαι συχνά. Σας αγαπώ μικρές μου !

Ευχαριστώ Πορφύρα, για όλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σύντομη περίοδο μου εδώ και πως καθένας από εσάς με μεταμόρφωσε στο πρόσωπο που είμαι σήμερα. Μεγάλωσα ως αθλητής και γυναίκα και είμαι τόσο υπερήφανη που αποτέλεσα μέλος αυτής της ομάδας. Μην ανησυχείτε, θα ξανάλθω ! Εύχομαι σε όλους, υγεία και ασφάλεια στη διάρκεια αυτής της τρελής περιόδου !

Τα καλύτερα, Κρίστεν Γκενγκενμπάχερ”