Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επιστροφή για… τίτλους

Επιστροφή για… τίτλους

Να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας έθεσαν στόχο Ραφαήλ Κουμεντάκης και Ανδρέας Φράγκος. Οι δύο διεθνείς ακραίοι των «ερυθρολεύκων» δήλωσαν έτοιμοι για τα δύσκολα, αλλά και αισιόδοξοι για ένα πρωτάθλημα που αναμένεται αρκετά ανταγωνιστικό…

Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να πρωταγωνιστεί» 

koumentakis_rafa_osfp_media_day

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στους περσινούς τελικούς ήταν αντίπαλος του Ολυμπιακού, ωστόσο λίγους μήνες μετά φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» και καλείται να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο.

Ο Θρακιώτης ακραίος μιλώντας για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δήλωσε «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω και τον σύλλογο και τον προπονητή και τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με έφεραν στον Ολυμπιακό. Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να πρωταγωνιστεί, να κυνηγάει όλους τους στόχους, να εμφανίζεται όσο καλύτερος γίνεται στην Ευρώπη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε και φέτος».

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά ο «Ράφα» τόνισε «Έχει ανέβει το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν επιστρέψει αρκετοί Έλληνες παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό, έχουν έρθει καλύτεροι ξένοι και γενικά οι ομάδες μαζεύονται και οργανώνονται. Βλέπω ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι. Ο αντίπαλος μας (ΠΑΟΚ) είναι καλός, έχει κάνει κάποιες πολύ καλές προσθήκες Ελλήνων και ξένων παικτών. Όλα θα κριθούν στο τέλος και ο καλύτερος θα κερδίσει».

Για τους πολλούς Έλληνες παίκτες που έχει στο φετινό του ρόστερ ο Ολυμπιακός, ο διεθνείς ακραίος, ανέφερε «Είναι πολύ καλό και εκεί πρέπει να βασίζεται μια ομάδα αν θέλει να έχει μέλλον και περγαμηνές για να χτίζει κάτι καλό. Ο Ολυμπιακός το έχει καταλάβει, βασίζεται σε Έλληνες παίκτες, έχει πολλούς Έλληνες, παίρνει και ξένους παίκτες που είναι αρκετά υψηλού επιπέδου και πηγαίνει μπροστά. Αυτό πρέπει να συμβαίνει γενικά στην Ελλάδα, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και σε όλα τα αθλήματα».

Η μεταγραφή του από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό προκάλεσε αίσθηση σε αρκετούς, ωστόσο αναφερόμενος στην ώρα της επιστροφής του στην Πυλαία ως αντίπαλος ο Κουμεντάκης έδειξε… «χαλαρός» λέγοντας «Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν το σκέφτομαι καν. Θα πάμε στην Πυλαία όλα τα παιδιά, να παίξουμε το παιχνίδι να κερδίσουμε και δεν με ενδιαφέρει το γίνεται γύρω».

Τέλος σχολιάζοντας την άνοδο του ελληνικού βόλεϊ ο νεαρός ακραιος επεσήμανε «Το ότι οι ελληνικές ομάδες πρωταγωνιστούν και πηγαίνουν, όπως οι γυναίκες του Ολυμπιακού και κατακτούν κύπελλα στην Ευρώπη και οι άντρες που παίζουν τελικό, αυτό είναι τεράστια διαφήμιση. Πρέπει να επιμείνουμε και να προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερο για να καταφέρνουμε τέτοιες στιγμές. Η πρόκριση της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό είναι επίσης μεγάλη επιτυχία. Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών».

Ανδρεάς Φράγκος: «Ο Ολυμπιακός  δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες για τους αθλητές»

fragos_osfp_media_day

Η επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό συνδυάζεται με όρεξη και φιλοδοξίες για επιτυχίες.

Ο Ανδρέας Φράγκος στην Media Day της ομάδας δήλωσε για την επιστροφή του «Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ένα σωματείο σοβαρό, ένα σωματείο που δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες για τους αθλητές, ώστε να εργάζονται και να δουλεύουν σκληρά για να καταφέρουν τους στόχους τους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και ασχέτως των αποτελεσμάτων η βασική του αξία είναι αυτή».

Σχολιάζοντας το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ τα τελευταία χρόνια και την προσπάθεια που γίνεται για να επιστρέψει στα επίπεδα του παρελθόντος ο Κερκυραίος ακραίος τόνισε «Μια καλή πορεία και στις εγχώριες διοργανώσεις και στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντική και σίγουρα μας φέρνει πολύ μεγάλη χαρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστούμε σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Σίγουρα δεν ανεβάζει μόνο την δικά μας εικόνα σαν αθλητές αλλά ανεβάζει και την εικόνα της ομάδας και του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι το βόλεϊ έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Είναι ένα άθλημα που προσφέρει θέαμα, οι επιτυχίες φέρνουν και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε έτσι το ελληνικό βόλεϊ θα φτάσει πολύ ψηλά»

Για τους αρκετούς Έλληνες παίκτες που έχει στο ρόστερ της η ομάδα ο Φράγκος τόνισε «Για τους Έλληνες παίκτες είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε καθημερινά στην προπόνηση ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που θα μας βοηθάει να εξελισσόμαστε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί και εμείς σαν παίκτες μπορούμε να εξελιχτούμε αλλά και να ανεβάσουμε το επίπεδο της Εθνικής ομάδας»

Για την προετοιμασία της ομάδας ο διεθνής ακραίος υπογράμμισε «Είμαστε ακόμα στην αρχή. Αυτό που έχω δει όχι μόνο φέτος αλλά και τις άλλες χρονιές είναι ότι το περιβάλλον είναι καθαρά επαγγελματικό, Οι παράγοντες της ομάδας, ο προπονητής και όλη η ατμόσφαιρα είναι πολύ επαγγελματική και βλέπω όλα τα παιδιά να είναι πολύ συγκεντρωμένα στη δουλειά που κάνουν».