ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Κληρώνει στη CEV με θέα στον… καναπέ για τις ομάδες μας (fot-vid)

Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Κληρώνει στη CEV με θέα στον… καναπέ για τις ομάδες μας (fot-vid)

Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων ετών του ελληνικού βόλεϊ, φέτος δεν θα υπάρχει εκπρόσωπός μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα ανδρών-γυναικών της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ.

Οι φόβοι που είχε εκφράσει πριν από ένα μήνα το Volleyplanet δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, καθώς ούτε ο ΑΟ Θήρας, που μέχρι την τελευταία στιγμή, περιμέναμε να σώσει το γόητρο του ελληνικού βόλεϊ στην Ευρώπη, αποφάσισε έπειτα από ψηφοφορία , λόγω του φόβου της Covid-19, αλλά και των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει όλες τις ομάδες, να μείνει… Ελλάδα!

Σε αντίθεση λοιπόν με τα προηγούμενα χρόνια, ουδείς εκπρόσωπος ελληνικής ομάδας δεν θα παραστεί την Παρασκευή στην μεσημεριανή κλήρωση της CEV, που θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 στο Λουξεμβούργο, που για τους φίλους του αθλήματος θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της CEV στο Facebook  (https://www.facebook.com/CEVolleyballCL) και από το επίσημο κανάλι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ στο Youtube (https://www.youtube.com/user/CEVolleyball).

Περισσότερη… αστερόσκονη στην εκδήλωση θα χαρίσουν ως καλεσμένοι, δύο κορυφαίοι “μπόμπερ” του αθλήατος, η Ιταλίδα διεθνής της Κονελιάνο, Πάολα Εγκόνου και ο Ρώσος διεθνής της Ζενίτ Καζάν, Μαξί Μιχαϊλοφ.

champions LEAGUEMEN

Ωστόσο, παρά την απουσία των ομάδων μας (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου σε άνδρες και  Ολυμπιακό, ΑΟ Θήρας, Παναθηναϊκό, Θέτιδα Βούλας, ΠΑΟΚ -έχει απευθυνθεί η ΕΟΠΕ ως τυπικά η 5η ομάδα στο φινάλε της κανονικής περιόδου με ένα ματς λιγότερο- στις γυναίκες, το ελληνικό ενδιαφέρον δεν θα απουσιάσει από την κληρωτίδα χάρις στους “δικούς μας” πρεσβευτές στο εξωτερικό.

Champions League ανδρών: Στην κορυφαία διοργάνωση των πρωταθλητών συναντάμε τους περισσότερους Έλληνες εκπροσώπους, αφού εκτός του διεθνή Ανδρέα Φράγκου στη Βελγική Κνακ Ροζελάρε και του τεχνικού Βαγγέλη Κουτουλέα της πρωταθλήτριας  Βρετανίας, ΙΒΒ Πολόνια   έχουμε από φέτος τον πρώην αρχηγό της Εθνικής μας, Δημήτρη Τζούριτς στην πρωταθλήτρια Σλοβακίας ACH Volley Λιουμπλιάνα και τον διεθνή πασαδόρο μας, Ντίμα Φιλίποφ στην ελβετική Άμιρσβιλ.

Champions League γυναικών: Ο Γιάννης Αθανασόπουλος, τεχνικός της πρωταθλήτριας γυναικών Γερμανίας, Στουτγκάρδης μαζί με τη διεθνή άσο της γαλλικής Μιλούζ, θα είναι οι άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας στην κορυφαία ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης Γυναικών.

DOL_CLV2021-teams-Women

CEV Cup γυναικών: Και εκεί που όλοι περίμεναν στη φετινή δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση του αθλήματος,να μην υπάρχει “γαλανόλευκη” νότα , ούτε για δείγμα, ήρθε πριν λίγες ώρες η μεταγραφή της Άννας Σπανού στους “Αγγέλους”της  ομώνυμης γαλλικής Beziers Angels και έσωσε τα… προσχήματα!

Challenge Cup ανδρών: Όπως και στο Cev Cup Γυναικών, έτσι και εδώ ο προπονητής της φινλανδικής Σααρέμα, Γιάννης Καλμαζίδης,  θα είναι ο μοναδικός μας Έλληνας εκπρόσωπος στην διοργάνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Λουξεμβούργο

Κλήρωση Champions League Γυναικών 1ος Γύρος
Κλήρωση Champions League Ανρδών 1ος Γύρος
Κλήρωση Champions League Γυναικών 4ος Γύρος
Κλήρωση Champions League Ανδρών 4ος Γύρος
Συνέντευξη επίτιμου προσκεκλημένου
Κλήρωση CEV Cup Γυναικών
Κλήρωση CEV Cup Ανδρών
Κλήρωση CEV Challenge Cup Γυναικών
Κλήρωση CEV Challenge Cup Ανδρών