ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκό ανδρών: Σερβία από χρυσάφι (φωτ, vid)!

Ευρωπαϊκό ανδρών: Σερβία από χρυσάφι (φωτ, vid)!

Στην κατάμεστη «AccorHotels Arena» του Παρισιού, η Σλοβενία μπορεί να είχε τη θέληση αλλά η μεγάλη σχολή των Σέρβων σχολή είχε τον τρόπο και με 3-1 (19-25, 25-16, 25-18, 25-20) σήκωσε το πολυπόθητο χρυσό τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εντυπωσιακά γραφικά, όμορφη παρουσίαση αλλά και «ζεστό» κοινό -παρά το γεγονός ότι η Γαλλία δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό- συνέθεσαν το παζλ στο μεγάλο φινάλε του Ευρωβόλεϊ.

serbia

Η Σλοβενία ήταν αυτή που ξεκίνησε με το δυναμισμό και τη φόρα των εκπληκτικών εμφανίσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, προηγήθηκε με 1-0 σετ για να πάρει μπροστά η Σερβία σε επίθεση και μπλοκ και να πάρει τα τρία επόμενα σετ, τα οποία αρκούσαν για το «χρυσό»!

serbia1

Η ομάδα του Κόβατς είχε τον Ατανασίεβιτς με 22π. και τον Κοβάσεβιτς με 20π. σε μεγάλα κέφια ενώ από την άλλη οι Σλοβένοι κυμάνθηκαν σε… χαμηλές πτήσεις αφού τόσο ο Γκασπαρίνι, όσο και ο Ούρναουτ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

serbia3

Αυτή είναι η 3η φορά που η Σερβία κατακτά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης (2001, 2011). Από την άλλη, για τη Σλοβενία αυτό είναι το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το 2015 αλλά με μια πορεία ανοδική και αξιοσέβαστη!

MVP o Κοβάσεβιτς

Δια χειρός του προέδρου της CEV, Αλεξάνταρ Μπόρισιτς ο Ούρος Κοβάσεβιτς έλαβε το βραβείο του Πολυτιμότερου παίκτη του Eurovolley!

Top Rally: