ΓΝΩΜΕΣ

Fair Play, Syros Way… (φωτ.,vid)

Fair Play, Syros Way… (φωτ.,vid)

Το μότο «Fair Play, Volleyball Way» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βόλεϊ άλλαξε το διήμερο (14-15/6) του Κυπέλλου Ελλάδας αντρών σε «Fair Play, Syros Way» γιατί πολύ απλά η πρωτεύουσα των Κυκλάδων φιλοξένησε και συνέβαλε σε μια άρτια διοργάνωση που τα είχε όλα!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & FAIR PLAY

ximenes_ballgirls_osfp_paok

Δεν ήταν μόνο η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Συριανοί, δεν ήταν μόνο το αίσθημα γιορτής που από την πρώτη μέρα έβγαινε και καθήλωνε τους πάντες ώστε να επικεντρωθούν στο εξαιρετικό αγωνιστικό θέαμα που προσέφεραν οι ομάδες αλλά…

ήταν τόσο άρτια όλα που ο πολιτισμός και το «fair play» δεν χρειάστηκε ουδείς να το «ζητήσει» από τις ομάδες ή από τον κόσμο! Είδαμε τους αθλητές να σέβονται την προσπάθεια, είδαμε παραδοχή και της παραμικρής φάσης, είδαμε τους αθλητές να αισθάνονται ασφαλείς και σαν…  στο «σπίτι» τους, ώστε να αποδίδουν το 100% και να είναι συγκεντρωμένοι μόνος το αγωνιστικό κομμάτι!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑΝΤΑΡ & ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Και όλα αυτά γιατί ο Δήμος αλλά και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήθελαν μια δυνατή εκδήλωση και όχι ένα μίζερο event! Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία που έχει την τεχνογνωσία διοργανώθηκε ένα από τα πλέον οργανωμένα Φάιναλ Φορ και όταν λέω οργανωμένα εννοώ σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Τα πρωτόκολλα υπάρχουν για να τηρούνται και να γίνεται μια διοργάνωση καλύτερη, και αυτό δεν το βλέπουμε συχνά στις ελληνικές διοργανώσεις.

1. Είδαμε για πρώτη φορά τα ball boys & girls να γίνονται πρωταγωνιστές της γιορτής. Οι μικροί φίλοι της Σύρου εκτός από την εμπειρία που πήραν και την ευκαιρία να δουν από κοντά σπουδαίους αθλητές μάζεψαν δύναμη αλλά και αυτοπεποίθηση, πήραν το χειροκρότημα κατά την παρουσίασή τους ενώ μετά τη λήξη κάθε αναμέτρησης έδωσαν το χέρι στα ινδάλματά τους! Αυτό έχει καθιερωθεί από τη CEV αλλά το είδαμε για πρώτη φορά στο Φ-4 της Σύρου και μας άρεσε!

Το βίντεο θα σας διαφωτίσει:

2. Είδαμε την επιλογή της Ομοσπονδίας να διαφημίσει με LED πινακίδες τους χορηγούς της διοργάνωσης και αμέσως αυτή να ανεβαίνει κλάση έστω και μισό σκαλοπάτι αφού παρά το μικρό γήπεδο, η εικόνα ήταν μοναδική. Τα διαφημιστικά μηνύματα ήταν ξεκάθαρα στον κόσμο, στους τηλεθεατές, στις φωτογραφίες ενώ το αποτέλεσμα ακόμα και όταν τα φώτα έσβησαν στην απονομή πολύ καλό!

3. Είδαμε επιτέλους αντιντόπινγκ κοντρόλ! Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει έλεγχος ντόπινγκ έστω σε μεγάλες διοργανώσεις και τελικές φάσεις. Στο ελληνικό βόλεϊ είχαμε ξεχάσει ότι γίνεται έλεγχος…

4. Είδαμε μια εξαιρετική κίνηση από πλευράς ΕΟΠΕ να βάλει υπεύθυνο Ασφαλείας στη διοργάνωση, τον Μάκη Τσάτσο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας στη Σούπερλιγκ και η εμπειρία του αποδείχτηκε υπερπολύτιμη. Δεν άφησε υποδοχή, δεν άφησε σημείο σε λιμάνι, ξενοδοχείο, γήπεδο που να μην παραστεί και να μην συμβάλει ώστε όλα να κινήσουν ομαλά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον τελικό εκτός από τα πανό των φιλάθλων του Ολυμπιακού, υπήρχαν αντίστοιχα δυο σημαίες του ΠΑΟΚ στο κλειστό. Δεν έγινε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ένα μικρό νησί σε άριστη συνεργασία με τη Διοργανώτρια Αρχή αλλά και τους εθελοντές του νησιού και του Φοίνικα Σύρου που με την τρέλα τους και το πάθος τους και την αγάπη τους για το βόλεϊ ξημεροβραδιάζονταν στο κλειστό μέρες πριν τη διοργάνωση, έκαναν πρόβες για να είναι όλα έτοιμα!

Για το τέλος, μια εικόνα που την περάσαμε στο “ντούκου” -γιατί όταν τρέχει το ρεπορτάζ, τρέχουμε όλοι- αλλά δεν μπορώ έστω και τώρα να μην της δώσω τη θέση της στο Volleyplanet (βασική φωτό κειμένου)! Γιατί δικαίωμα στο να παρακολουθούν αγώνες έχουν όλες οι κοινωνικές ομάδες και για το λόγο αυτό τα γήπεδα έπρεπε να έχουν προβλέψει την καλύτερη πρόσβαση. Τα άτομα με ειδικές ικανότητες έχουν θέση μέσα και δίπλα στο τάραφλεξ γιατί αυτοί είναι πραγματικοί αθλητές της ζωής και παίρνουν δύναμη και κουράγιο από αυτά τα πρότυπα για να συνεχίζουν…

ΑΞΙΖΕΙ… η Σύρος ένα μεγαλύτερο γήπεδο… αξίζουν περισσότερες διοργανώσεις εκεί… αξίζει μεγαλύτερη προβολή και μεγαλύτερη προσοχή από όλους γιατί απέδειξε ότι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων ξέρει από Fair Play έχει το δικό της… Syros Way!

Υ.Γ Πολλά μπράβο αξίζουν και στο φωτογράφο της διοργάνωσης Αντώνη-Χρύσανθο Σολάρη, για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν πασαδόρος στην ομάδα που κατέκτησε το πρώτο πρωταθλήμα στις Κυκλάδες και το αναφέρω αυτό γιατί η αντίληψή του στις φωτογραφίες γνωρίζοντας το άθλημα έκανε τη διαφορά!

Υ.Γ1 Ο πήχης ανέβηκε και έρχεται το Final-4 του Αγρινίου (28/29-3)… ευχή όλων αγώνες ανατρεπτικοί, καλή διοργάνωση με όλα τα φώτα να είναι στραμένα εντός γηπέδου στις αθλήτριες που όλο το χρόνο έχουν κοπιάσει να φτάσουν στη διεκδίκηση του τίτλου!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...