ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φράγκος: «Προσπαθούμε να βάζουμε ψηλά τον πήχη»

Φράγκος: «Προσπαθούμε να βάζουμε ψηλά τον πήχη»
Για τις νίκες επί του Λουξεμβούργου και της Σουηδίας, για το παιχνίδι της Τετάρτης με το Αζερμπαϊτζάν αλλά και για τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης μίλησαν οι διεθνείς Ανδρέας Φράγκος και Γιώργος Τζιουμάκας, στην εκπομπή «Ο κόσμος των σπορ» της ΕΡΤ3 με παρουσιαστή τον Δημήτρη Δραγώγια.
«Έχουμε μπει αρκετά δυναμικά στην υπόθεση πρόκριση. Έχουμε πετύχει δύο σημαντικές νίκες και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για το επόμενο παιχνίδι μας με το Αζερμπαϊτζάν. Είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην Εθνική πάντα προσπαθούμε ως αθλητές να βάζουμε ψηλά τον πήχη, όπως επίσης όλος ο κόσμος του βόλεϊ. Θα είναι ένα μεγάλο τεστ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για εμάς σε περίπτωση που προκριθούμε. Θα καταλάβουμε όλοι πραγματικά που βρισκόμαστε στο Ευρωπαϊκό στερέωμα και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Έτσι όπως παρακολουθούμε τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες που είναι σε υψηλό επίπεδο και μιλώντας με ξένους αθλητές, καταλαβαίνουμε ότι οι Ομοσπονδίες τους δημιουργούν ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για τις Εθνικές ομάδες. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και εμείς. Έχει γίνει μία καλή αρχή αλλά χρειάζεται δουλειά. Η ενδεχόμενη πρόκριση θα μας δώσει την ενέργεια και το κίνητρο να δούμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε» δήλωσε ο διεθνής ακραίος Ανδρέας Φράγκος.
«Το Αζερμπαϊτζάν δεν το έχουμε παρακολουθήσει ακόμα. Η Σουηδία ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος, παίξαμε με πάθος και πήραμε τη νίκη που μας ανοίγει θεωρητικά τον δρόμο για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό. Έχουμε πετύχει δύο καθαρές νίκες και όλα δείχνουν ότι ο δρόμος οδηγεί προς το Ευρωβόλεϊ. Η Αλεξανδρούπολη έχει δείξει την αγάπη της για το βόλεϊ και το γεγονός ότι είχαμε αρκετό κόσμο στις 15 Αυγούστου λέει πολλά. Τον περιμένουμε να γεμίσει το γήπεδο την Τετάρτη και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόμαστε» τόνισε ο διεθνής διαγώνιος Γιώργος Τζιουμάκας.