ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Η Γκιόρσου «νέο αίμα» στο προπονητικό επιτελείο των Ακαδημιών του Φίλιππου Βέροιας

gkiorsou_filippos veroias

Η 23χρονη Πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με ειδικότητα στην Πετοσφαίριση και πρώην κεντρική του Ζαφειράκη Νάουσας, είναι η νέα προπονήτρια για τα μελλοντικά αστεράκια του Φίλιππου Βέροιας.

Η Ναουσαία προπονήτρια, που έχει μάθει το βόλεϊ από καταξιωμένους “δασκάλους” και προπονητές του αθλήματος, έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια για την ελληνική πετοσφαίριση, ενώ έχει παρακολουθήσει διεθνή συνέδρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, αλλά και σεμινάρια διαιτησίας, κατά τη διάρκεια των σπουδών της.

gkiorsou_proponitria

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου για την έναρξη συνεργασίας με την Δάφνη Γκιόρσου

«Ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας βόλεϊ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με την προπονήτρια, Δάφνη Γκιόρσου.

Η νέα προπονήτρια των τμημάτων υποδομών (Αναπτυξιακά) του Φίλιππου Βέροιας, θα αναλάβει τα τμήματα προαγωνιστικού – ακαδημιών για μικρές αθλήτριες.

Η Δάφνη γεννήθηκε στις 12/06/1997 στη Νάουσα. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με ειδικότητα στην Πετοσφαίριση, ενώ έχει μάθει το άθλημα δίπλα σε καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και προπονητές του βόλεϊ, όπως η κα Ελένη Ζέτου, ο κος Θανάσης Κασαμπαλής κ.α.

Έχει συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια για την ελληνική πετοσφαίριση και σε διεθνή συνέδρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Πρώην κεντρική στο Ζαφειράκη Νάουσας, πέρα από την μεγάλη της αγάπη για το άθλημα, διακρίνεται μεταξύ άλλων για το χαρακτήρα και το ήθος της.

gkiorsou_zafeirakis

Λόγω του νεαρού της ηλικίας της, είναι γεμάτη θέληση, υπομονή, επιμονή και όρεξη για δουλειά, ενώ λατρεύει τα παιδιά και αναζητά πάντα το καλύτερο περιβάλλον και μέθοδο για τα μελλοντικά αστεράκια του Φίλιππου Βέροιας.
Στις πρώτες της δηλώσεις ως μέλος του προπονητικού επιτελείου των τμημάτων υποδομών του Φιλίππου Βέροιας, η 23χρονη προπονήτρια δήλωσε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη χαρά αλλά και πρόκληση να αναλάβω τα τμήματα υποδομής, ενός ιστορικού συλλόγου όπως ο Φίλιππος Βέροιας, γιατί τον στελεχώνουν άτομα που τον αγαπούν, έχουν όραμα, μεράκι για δουλειά και είναι δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του.

Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεργαστώ με έμπειρους και πετυχημένους προπονητές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο πλευρό τους έχω να μάθω πολλά πράγματα που θα με κάνουν καλύτερη.

Θεωρώ πως η ενασχόληση των παιδιών με ένα ομαδικό άθλημα μπορεί να έχει μόνο ευεργετικές επιπτώσεις στο χαρακτήρα και στην διαπαιδαγώγηση τους. Η προπόνηση σε αυτήν την ηλικία θα έχει παιγνιώδη μορφή και ταυτόχρονα θα γίνεται και εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων του βόλεϊ. Η άσκηση σε παιγνιώδη μορφή είναι η καλύτερη μορφή άσκησης, γιατί συνδυάζει την διασκέδαση με τα οφέλη της γυμναστικής, αλλά παράλληλα βελτιώνει τη νευρομυϊκή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μάθουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, να μοιράζονται, να σέβονται τους προπονητές, τους συμπαίκτες και τους κανόνες. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά θα μάθουν να λειτουργούν με το “εμείς” και όχι με το “εγώ”.
Το να είμαι δίπλα τους στα πρώτα τους βήματα σε αυτό το υπέροχο άθλημα, αποτελεί ασφαλώς μεγάλη τιμή και μπορώ να υποσχεθώ, ότι κάθε φορά που τα παιδιά θα φεύγουν από το γήπεδο, η χαρά τους θα είναι απερίγραπτη».

Καλωσορίζουμε την Δάφνη Γκιόρσου στην οικογένεια του Φίλιππου Βέροιας και της ευχόμαστε μία νέα χρονιά με υγεία και επιτυχία στο έργο της».