ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης (φωτ.)!

Η Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης (φωτ.)!

Στα γαλλικά το λένε… magnifique και η Γαλλία ήταν όντως εκπληκτική, κατακτώντας δίκαια για πρώτη φορά στην ιστορία της την κορυφή της Ευρώπης!

Μετά το πρώτο World League στην ιστορία της, οι “τρικολόρ” κατέκτησαν απόψε το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 (25-19, 29-27, 29-27) της συγκινητικά μαχόμενης Σλοβενίας, η οποία επίσης έκανε μια φοβερή πορεία.

Οι Γάλλοι μπήκαν άνετοι στον τελικό σε αντίθεση με τους υπερβολικά αγχωμένους Σλοβένους που… έχασαν ένα σετ για να μπουν στον τελικό. Στο δεύτερο η ομάδα του Τζιάνι προηγήθηκε με 24-21 αλλά εκεί μίλησε η καρδιά των Γάλλων με τον Τονιούτι στο σερβίς να κάνει το 24-24 και λίγο αργότερα στο 28-27 ένας άσος του Ρουζιέ να δίνει προβάδισμα 2-0 σετ. Στο τρίτο σετ με άλλο αέρα οι παίκτες του Τιλί ξεκίνησαν δυνατά 10-5 αλλά οι Σλοβένοι δεν τα παρατούσαν για το 16-16 ενώ προσπέρασαν με 17-18. Με τον Ερβίν Νγκαπέθ να είναι ακόμα μια φορά σε μεγάλη μέρα η Γαλλία πέρασε μπροστά 21-20 και μετά από πέντε ματς μπολ ο ίδιος παίκτης τελείωσε την υπόθεση τελικού!

Τιλί: “Απίστευτο”!

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Λορέν Τιλί σχολίασε: “Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλη ικανοποίηση. Όταν ξεκινήσαμε στη διοργάνωση όλες οι ομάδες ήταν κοντά -Ρωσία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία… Και μετά κερδίζει τον τίτλο! Απίστευτο! Τα καταφέραμε. Και το συναίσθημα είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί κερδίσαμε το World League τέσσερις μήνες πριν. Και ξέρεις κάτι; Όταν επιστρέψουμε πίσω στη Γαλλία, μήπως χρειάζεται να παίξω ένα Λόττο, γιατί είμαι τόσο τυχερός. Τα πάντα μοιάζουν με όνειρο. Ήμασταν σε έναν δύσκολο όμιλο στην Ιταλία, αλλά καταφέραμε να τη νικήσουμε. Μετά από εκεί ο έτερος συνδιοργανωτής, η Βουλγαρία και σήμερα η δυνατή Σλοβενία! Απίστευτο”!

awards_2015

Οι τιμητικές διακρίσεις:

Βραβείο Fair Play: Βλαντιμίρ Νικόλοφ (BUL)

Καλύτερο λίμπερο: Ζενιά Γκρεμπενίκοφ (FRA)

Καλύτερος μπλοκέρ: Βίκτορ Γιοσίφοφ (BUL)

Καλύτερος (2ος) μπλοκέρ: Τεοντορ Τοντοροφ (BUL)

Καλύτερος Ακραίος: Τίνε Ούρναουτ (SLO)

Καλύτερος (2ος) Ακραίος Ερβίν Νγκαπέθ (FRA)

Καλυτερος Διαγώνιος: Ιβάν Ζάιτσεφ (ITA)

Καλύτερος Πασαδόρος: Σιμόν Τζιανέλι (ITA)

MVP: Αντονί Ρουζιέ (FRA)

Δείτε ΕΔΩ το στατιστικό της αναμέτρησης

galloi1 galloi2 galloi3galloi4