ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Οι θρύλοι της Γάνδης παίζουν για τα παιδιά (fot-vid)!

Οι θρύλοι της Γάνδης παίζουν για τα παιδιά (fot-vid)!

Έικοσι οκτώ χρόνια μετά τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία του ελληνικού βόλεϊ οι “χάλκινοι” ήρωες της Γάνδης κατεβαίνουν ξανά την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής (19.00), να παίξουν για καλό σκοπό, στο πλαίσιο του 9ου τουρνουά «Φανούρης Αγάθος» (2-3/1).

hellas-1987

Με ομοσπονδιακό τεχνικό, όπως το βράδι της 4ης Οκτωβρίου 1987, το Θανάση Μαργαρίτη και συνεργάτες  τους Κυριάκο Παντελιά, Στέφανο Πολύζο η “χάλκινη” Εθνική θα λάμψει και πάλι στο γήπεδο.

Απέναντί της αυτή τη φορά δεν θα είναι η πανίσχυρη παρέα του Σουηδού, Γκούσταφσον, αλλά η αντρική ομάδα της Α.Ε.Α.Π. (Αθλητική Ένωση Αγίας Παρασκευής) σε ένα ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του ” Χαμόγελου του Παιδιού”. Μάλιστα κάποια εξ’ αυτών των παιδιών αναμένεται να παραβρεθούν σε αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα, που αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη προσπάθεια στήριξης της “Santa” στον Οργανισμό.

hellas-gandh-1987

Παρά την απουσία των παλαίμαχων διεθνών άσων Μάκη Δημητριάδη, Σάκη Μουστακίδη, Τάσου Τεντζέρη, Γιάννη Νικολαϊδη και Βαγγγέλη Κουτσονίκα, η Εθνική ομάδα που έφερε την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1986 και το 1987  “έγραψε” στο Ευρωβόλεϊ της Γάνδης τη σημαντικότερη επιτυχία για το “γαλανόλευκο” βολεϊ, θα εμφανιστεί με τους Στέλιο Καζάζη, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Γόντικα, Σωτήρη Αμαριανάκη,  Δημήτρη Καζάζη, Γιώργο Ντράγκοβιτς, Κώστα Μαργαρώνη, Δημήτρη Ανδρεόπουλο, Λ. Τερζάκη, Γ. Φάκα τον Γ. Λυκούδη, άτυχο τότε αφού λόγω τραυματισμού είχε μείνει εκτός αποστολής. Χρέη Team Manager, μετά από καθολική επιθυμία των παικτών, θα εκτελέσει ο Ανδρέας Θεοδωρίδης.

aeap_andres

Η “οικοδέσποινα” Α.Ε.Α.Π, στη γυναικεία ομάδα της οποίας είναι προπονητής ο Σωτήρης Αμαριανάκης,  αγωνίζεται στη Β’ Εθνική Κατηγορία ανδρών και θα παραταχθεί σε αυτό το σπουδαίο ματς με τους Α. Λεβαντίνο, Β. Λεκάκο, Ν. Τσιτούρη, Σ. Βλαχάκη, Β. Μανουσάκης, Σ. Αραμπατζή, Α. Αθανασιάδη, Π. Χρέπα, Κ. Κοντοδήμα, Α. Πανόπουλο, Γ. Παπαδόπουλο, Γ. Κωλέττη, Χ. Δρακά και προπονητή τον Σ. Καλύνη.

koumparas_aeap_jpg

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ  λοιπόν στις 3 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Τέρμα της οδού Νότου της Αγίας Παρασκευής  γιατί τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, από το χαμόγελο ενός παιδιού!

Δείτε στο video το θαύμα της Γάνδης