ΔΙΕΘΝΗ

Με… υπογραφή Λαναρά στην Ουάσιγκτον το μπλοκ των «Colonials»

Με… υπογραφή Λαναρά στην Ουάσιγκτον το μπλοκ των «Colonials»

Μία ακόμη Ελληνίδα εκπρόσωπο θα έχει από τη νέα σεζόν το Κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, καθώς η διεθνής με την Εθνική Νεανίδων και πρώην αθλήτρια του ΓΣ Κερατέας, Μαρκέλλα Λαναρά αποτελεί το τελευταίο κομμάτι του φετινού παζλ της ομάδας του Πανεπιστήμιου Τζορτζ Ουάσινγκτον.

Η 18χρονη πρώην πρωταθλήτρια με τις Νεάνιδες του Ολυμπιακού και κορυφαία κεντρική στο περσινό φάιναλ-4 της ΕΣΠΕΔΑ, θα είναι και επίσημα ένας από τους “πύργους” των “Colonials”, όπως ανακοίνωσε χθες η Αμερικανίδα τεχνικός, Sarah Bernson .

lanara_osfp 1

“Η Λαναρά θα προσθέσει «εμπειρία και βάθος» στο κέντρο της ομάδας του  GW, μία θέση που παραδοσιακά είμαστε πολύ ισχυροί” τόνισε η προπονήτρια Sarah Bernson για την άσο της Σχολής Μωραϊτη, που πέρα από τους “back-to-back”τίτλους το 2018 και το 2019 στο σχολικό πρωτάθλημα, αναδείχθηκε και καλύτερη μπλοκέρ της διοργάνωσης. Παράλληλα έχει συμμετάσχει και σε προπονήσεις με την γυναικεία ομάδα των νταμπλούχων Ελλάδας, υπό τις οδηγίες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς.

OSFP_NEANIDES

OSFP_NEANIDES_LANARA

Από την πλευρά της η δίδυμη αδελφή του μπασκετμπολίστα της Kings Ρεθύμνου, Ραφαήλ Λαναρά, που ετοιμάζεται για να ζήσει το δικό της “American Dream”, χαρακτήρισε το ίδρυμα στη γειτονιά  Foggy Bottom της πρωτεύουσας, ως ένα “πανεπιστήμιο όνειρο”.

GW 2

«Η Αμερική ήταν πάντα πρωτοπόρος στον τομέα της Ψυχολογίας, που θέλω να σπουδάσω και φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα ερευνητικά προγράμματα στον κόσμο. Θα μου δώσει την ευκαιρία να συνδυάσω την ακαδημαϊκή αριστεία με τον ανταγωνιστικό αθλητισμό, σε μια από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες. Πιστεύω ότι η συμμετοχή στην οικογένεια της ομάδας βόλεϊ του GW θα με βοηθήσει να εξελιχθώ ως αθλήτρια και ως άτομο, αλλά και να ανεβάσω την αθλητική και ακαδημαϊκή καριέρα μου σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τέλος, με τις σπουδές στις Η.Π.Α., μπορώ να ανακαλύψω ένα κομμάτι του κόσμου που δύσκολα θα μπορούσα να το επισκεφτώ», δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα όσα συνάντησε στο νέο της “σπίτι” η Μαρκέλλα.

GW 1

Έναν καλό λόγο όμως για τη Λαναρά είχε και η β’ προπονήτρια της ομάδας, Brianna Barry, που δήλωσε ενθουσιασμένη για τη συνεργασία της, αφού “η ήρεμη συμπεριφορά της και το «φλογερό ανταγωνιστικό πνεύμα» ταιριάζουν απόλυτα με τη δυναμική της ομάδας”.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...