ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: «Κατέβασαν ρολά» οι γυναίκες – Πρωτιά για Κονελιάνο, ευρωπαϊκά εισιτηρια

Ιταλία: «Κατέβασαν ρολά» οι γυναίκες – Πρωτιά για Κονελιάνο, ευρωπαϊκά εισιτηρια

Έπειτα από την οριστική διακοπή των ιταλικών πρωταθλημάτων ανδρών και οι ομάδες Serie A1 και Serie A2 γυναικών αποφάσισαν, ότι η κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική χώρα λόγω του κορονοϊού, επιβάλλει την αναστολή και των αντίστοιχων πρωταθλημάτων στις γυναίκες, όπου την πρωτιά της κανονικής περιόδου κατέκτησε η πρωταθλήτρια κόσμου, Ιμόκο Κονελιάνο.

Συγκεκριμένα στη συνέλευση των ομάδων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα τη Δευτέρα 6 Απριλίου, εκτός των παραπάνω αποφάσεων ψηφίστηκε επίσης η ακύρωση υποβιβασμών ομάδων από τη Serie A1 στη Serie A2.

Όσον αφορά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της προσεχούς περιόδου, αποφασίστηκε το ιταλικό βόλεϊ γυναικών να εκπροσωπηθεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα 2020/21  σύμφωνα με την κατάταξη της 16ης Φεβρουαρίου 2020, μετά δηλαδή την 19η ημέρα της κανονικής περιόδου, την τελευταία φορά που έπαιξαν όλες οι ομάδες Α1 ως εξής:

Τσάμπιονς Λιγκ 2020/2021
Ιμόκο Κονελιάνο  (57β)
UNET E-Work Μπούστο Αρζίτσιο (48β)
Ιγκόρ Γοργκοντζόλα Νοβάρα (41β)

CEV Cup 2020/2021
Σαβίνο ντελ Μπένε Σκαντίτσι (39β)

Challenge Cup 2020/2021
Σαουγκέλα Μόντσα (36β)

Όσον αφορά στη Serie Α2 αποφασίστηκαν τα εξής:
Η αναστολή του πρωταθλήματος 2019-20,
Ο προβιβασμός από τη Serie A2 στη Serie A1 των δύο ομάδων που κατέχουν σήμερα τις δύο πρώτες θέσεις του Pool Promotion.
Η ακύρωση των υποβιβασμών από τη Serie A2 στη Serie B1.

Όλες οι παραπάνω αποφάσεις που ελήφθησαν στην χθεσινή συνέλευση θα υποβληθούν από τον Πρόεδρο Mauro Fabris στην Ιταλική Ομοσπονδία (FIPAV). Μαζί με την Ομοσπονδία, εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις που θα λάβει το ΔΣ της CEV σχετικά με την ολοκλήρωση των φετινών Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ιταλικής λίγκας θα αξιολογήσει άμεσα κάποιες πιθανώς διαφορετικές λύσεις.

Ακόμη η Συνέλευση διαπίστωσε  ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2020-21 θα είναι η 13η Ιουλίου.

Τέλος δόθηκε εντολή στη Μικτή Επιτροπή των Α1 και Α2 να διαπραγματευθεί με τους εκπροσώπους των νομικών τη μείωση των συμβολαίων που αφορούν την εποχή 2019-20 .


ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...