ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: «Λουκέτο» στην κανονική περίοδο – «Αν και εφόσον» για πλέι οφ…

Ιταλία: «Λουκέτο» στην κανονική περίοδο – «Αν και εφόσον» για πλέι οφ…

Με συνοπτικές διαδικασίες διακόπηκε οριστικά , λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,  η κανονικά περίοδος και στο ιταλικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η διοίκηση της Superlega, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή την γνώμη που εξέφρασε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών (11 στους 13) αλλά και την ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των κατηγοριών Α2, Α3 ανδρών που ζήτησαν οριστική αναστολή όλων των πρωταθλημάτων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε επίσης και η δυνατότητα επανέναρξης της Superlega τον Ιούνιο για διεξαγωγή αγώνων πλέι οφ. Απαραίτητη προϋπόθεση όως για να συμβεί αυτί θα είναι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες -όροι και να δοθεί “το πράσινος φως” από κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές της χώρας, που ήδη έχει ξεπεράσει τους 17.000 θανάτους.

Παράλληλα δόθηκε εντολή σε επιτροπή που απαρτίζουν νομικοί και σύμβουλοι της Λίγκας για την επίβλεψη της διαχείρισης  πλαισίου των οικονομικών διαπραγματεύσεων με τους αθλητές και το προσωπικό των ομάδων.

Με το πέρας του συμβουλίου, το ΔΣ αναμένονταν να ενημερώσει για τις τελικές του αποφάσεις τόσο για τα πρωταθλήματα, όσο αλλά και για τις αποφάσεις ανόδου-υποβιβασμών, την Ιταλική Ομοσπονδία, η οποία έχει την ευθύνη διεξαγωγής των πρωταθλημάτων.

Photo: Volleyball.it