LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Ήττα και αποκλεισμός για ΠΑΟΚ

Ήττα και αποκλεισμός για ΠΑΟΚ

Την ήτα -αποκλεισμό από το Final 4 του League Cup Νίκος Σαμαρας γνώρισε στο Αιγίνιο ο ΠΑΟΚ καθώς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με το 3-2 έκανε το 2×2 στον Α Όμιλο και πανηγύρισε την πρόκρισή του στην 4άδα του θεσμού.

Τον αποκλεισμό από το League Cup Νίκος Σαμαράς γνώρισε ο ΠΑΟΚ καθώς οι «ασπρόμαυροι» του Χόρχε Ελγκέτα έχασαν από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που έδειξε περισσότερο ψυχωμένος και  αποφασισμένος για τη νίκη.

Ένας αποκλεισμός που φέρνει με το «καλημέρα» στον Δικέφαλο του Βορρά προβληματισμό και μουρμούρες ιδίως για το θέμα του Γκόμεζ που είναι εκτός και η ομάδα δεν δείχνει να μπορεί να καλύψει εκ των έσω τα κενά. Κενά που έγιναν μεγαλύτερα με τον τραυματισμό του Παπαγγελόπουλου που δεν αγωνίστηκε καθόλου, αλλά και την αποχώρηση του Σαφράνοβιτς μετά τα δύο πρώτα σετ.

Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρά την φυγή του Νίκου Παλέντζα βρήκε τις λύσεις από τους Ρίστιτς, Χαραλαμπίδη και Βελίσκοβιτς και με το 3-2 έκανε το 2×2 που τον έστειλε στο Final 4 της διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση του Αιγινίου οι Θρακιώτες με το 19-25 και το 21-25 προηγήθηκαν με 0-2 «παγώνοντας» τους «ασπρόμαυρους».

Παρά το αρχικό σοκ ο ΠΑΟΚ με το 25-21 μείωσε σε 2-1 δείχνοντας να αντιδρά και στο τέταρτο σετ φρόντισε να ανεβάσει ταχύτητες κάνοντας το 2-2 με το 2517.

Στο ταϊ-μπρεϊκ ο ΠΑΟΚ έχοντας κεκτημένη ταχύτητα έφθασε στο 11-9 όμως οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη αντέδρασαν κάνοντας το 13-15 που τους έφερε τη νίκη-πρόκριση.

ΠΑΟΚ (Ελγκέτα): Σακόγλου 6 (4/11 επ, 1 ασσος, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 15 (7/13 επ, 2 ασσοι 6 μπλοκ), Πελεκούδας 6 (4/14 επ, 2 μπλοκ),Βάλκιερς 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 2 (0/1 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 60% υπ 40% άριστες), Γκιόν 22 (20/35 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 50% υπ -32% άριστες)/ Κωνσταντινίδης (λ, 39% υπ -39% άριστες), Παπαδημητρίου (λ, 25% υπ – 25% άριστες), Σωτηρίου 5 (5/18 επ), Παπαδόπουλος 11 (8/19 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 68% υπ -47% άριστες)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Χαραλαμπίδης 16 (13/31 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Μιλστάιν 3 (3 (0/1 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Χατζόπουλος 1 (0/5 επ, 1 μπλοκ), Ρίστιτς 15 (12/34 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Βελίτσκοβιτς 20 (16/26 επ, 4 μπλοκ), 48% υπ 32% άριστες), Χριστόφας 9 (6/14 επ, 3 μπλοκ) / Κοντοστάθης (λ, 1 (1/1επ, 62% υπ – 54% άριστες), Μπίκος, Βλαχόπουλος, Κεσεσίδης, Κυριακίδης 2 (2/3 επ)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χόρχε Ελγκέτα (Προπονητής ΠΑΟΚ) : «Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια στον Εθνικό. Έπαιξε καλύτερα και αξιοποίησε τα λάθη και τη κακή εμφάνιση που κάναμε. Είναι ένα δύσκολο βράδυ απόψε που πρέπει να το θυμόμαστε όλοι στην ομάδα εάν θέλουμε να πάμε μπροστά και να κρατηθούμε στην κορυφή. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι οι αγώνες είναι σαν τελικοί. Ο Εθνικός είχε πάθος για να κερδίσει τον πρωταθλητή και εμείς δεν διαχειριστήκαμε σωστά αυτή την πίεση. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση. Είχαμε απουσίες, προβλήματα αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία. Η ζωή δεν έχει μόνο νίκες, τίτλους και απονομές. Έχει πίκρες και στεναχώριες που πρέπει να σε κάνουν πιο δυνατό».

Σάκης Μουστακίδης (Προπονητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης) : «Μας βγήκε ένα καταπληκτικό παιχνίδι σε ένα ματς που ήταν διαφήμιση για το βόλεϊ παρότι ακόμα είμαστε στην αρχή της σεζόν. Βγάλαμε πάθος στο γήπεδο και παράλληλα δεν κάναμε λάθη στα κρίσιμα σημεία. Η νίκη αυτή είναι για την ομάδα και για τους παίκτες. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν πως δεν επιλέχθηκαν τυχαία για να στελεχώσουν την ομάδα. Είδαν τι μπορούν να κάνουν και θα τους πιέσω να κάνουν ακόμα περισσότερα γιατί μπορούν. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Ο κανονικός πόλεμος αρχίζει την άλλη εβδομάδα. Πρέπει πάντα να βγάζει η ομάδα αυτό το πρόσωπο. Συγγνώμη εάν έγιναν κάποιες παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λόγω των πανηγυρισμών. Δεν έγινε για τον αντίπαλο αλλά από τον ενθουσιασμό που παίζαμε με τον πρωταθλητή και απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Έχουμε νέους παίκτες και αυτό μας δίνει δικαιολογία».